1455679През изминалата година компанията откри своя втори логистичен център в с. Кабиле, Ямбол, с инвестиция от над 80 млн. лв.

Лидл България получи отличието „Инвеститор на годината 2017“ в престижния конкурс на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Признанието е за втория логистичен център на компанията в с. Кабиле, Ямбол, който веригата откри през изминалата година и инвестицията в който надхвърля 80 млн. лв. С неговото откриване веригата създаде нови 150 работни места в региона.

Годишните награди „Инвеститор на годината” се организират за дванадесети път от БАИ, като целта им е да отличат най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в страната и да поощрят както нови проекти, така и добре развиващи се бизнеси. Лидл България бе отличена с първото място сред над 70 компании, от които 18 бяха допуснати до финала. Те са от всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, номинирани от търговски камари, областни администрации и общини.

„Изключително сме щастливи и благодарни за тази награда. За нас логистичен център Кабиле е не просто важна крачка в утвърждаването ни като водеща компания на пазара, но и поредното доказателство, че ще продължим да инвестираме в иновации, устойчивост и грижа за хората“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Освен инвестицията в складовата база, компанията инвестира и допълнителни 1,5 млн. лв. във важни за района и местната общност проекти като изграждането на 7 километра газопровод в с. Кабиле и безвъзмездното предоставяне на бетонови панели за пътища на Община Тунджа.

Логистичен център Кабиле се нарежда сред едни от най-модерните логистични бази в Европа. Това е единствената логистична база у нас, сертифицирана по стандарта BREEAM, ниво „Отлично“ – доказателство за високата енергийна ефективност, повишените екологични норми и редицата технологии и иновации, както и знак, че Лидл България развива своя бизнес по устойчив и социално отговорен начин. Складовата база се отличава с иновативен и модерен дизайн, изключителна функционалност, както и технологии в съответствие с всички европейски стандарти. Модерното оборудване и иновации гарантират оптимизиране на процесите, контрола на качеството и много по-високата продуктивност, както и отразяват ангажимента на компанията да предлага на своите клиенти винаги свежи продукти и характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...