1458340Веригата планира да открие поне 7 нови магазина в страната

Лидл България открива 300 нови работни места в София. Това се случва месец, след като компанията бе отличена с признанието „Най-добър работодател“ на България за 2017 в класацията на консултантската компания Aon. Стъпката е резултат от динамичното развитие на веригата, което продължава и през тази година – Лидл България планира да открие поне 7 нови магазина в страната.Новите работни места в София са за позицията касиер-продавач, като компанията предлага изключително конкурентно предложение. Лидл България е веригата с най-високо заплащане в бранша и позицията касиер-продавач не прави изключение. Началната брутна работна заплата в София е в размер на 1 260 лв. (от които 60 лв. са под формата на ваучери за храна). Компанията гарантира фиксирано увеличение след първата година и ръст след третата година до над 1 600 лв. с включени отново и ваучери за храна.

Към това се добавят още допълнително здравно застраховане, модерна работна среда и отлични условия, както и възможност за гъвкаво работно време. Лидл България е единственият ритейлър у нас с електронно отчитане на работното време – това означава, че всеки служител на нормирано работно време – каквито са и касиер-продавачите – сам, по електронен път отчита своята работа и почивки. По този начин компанията гарантира плащане до минута точност на изработените редовни или извънредни часове.

Касиер-продавачите във веригата получават и разнообразни възможности за обучение, допълнителна квалификация и кариерно развитие. Редица са примерите в компанията, в които хора, започнали на тази позиция, се издигат до ниво мениджър-магазин или дори до позиция в централата на компанията.

Лидл България винаги е предлагал и ще продължава да предлага на своите служители най-добрите условия, разнообразни възможности за развитие, сигурност и коректност. Най-ценното в една компания са хората, които стоят зад нея, затова няма да спрем да казваме, че успехът на Лидл България – това са нашите служители. Вярваме, че ще намерим тези нови 300 души, които ще обогатят силния ни екип и които ще разпознаят себе си в нашия девиз: „Успехът си ти“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

“Състезанието за качествени кадри вече е глобално – не само в България, но и в цяла Европа. Тенденцията днес е, че не работодателите избират своите служители, а обратното – хората избират компаниите, за които да работят. Радвам се, че Лидл България осъзнава тази нова реалност и именно заради компании като нея няма смисъл от емиграция“, сподели Мирена Колева, собственик и управител на P&P Bulgaria и председател на БЕСА (Bulgarian Executive Search Association).

 Всеки, който има интерес да се развива в сигурна и утвърдена световна компания като Лидл България, може да се запознае със свободните позиции за касиер-продавач в столицата още днес на jobs.lidl.bg.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...