1477506Наградата се връчва за 100% употреба на енергия от възобновяеми източници

DBCargo България беше отличена за екологични инициативи, реализирани през 2017 г. Компанията спечели трето място в категория „Автоиндустрия” на конкурса „Най-зелените компании в България” на b2b Media.

Наградата се връчва за инициативата на DBCargoБългария да премине към употреба на 100% енергия от възобновяеми източници за своите транспортни дейности с цел опазване на околната среда.

 „DBCargoБългария изпълнява цялостна стратегия за устойчиво развитие на българския железопътен транспорт. Част от нея са и нашите проекти за отговорно отношение към околната среда. Благодарим на b2b Media за отличието. Наградата ще бъде стимул за нас да реализираме още еко инициативи.” - заяви инженер Любомир Гарчев – изпълнителен директор на DBCargoБългария.

През 2017 г. DBCargoБългарияполучи от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги специално удостоверение за 100% употреба на енергия от възобновяеми източници, базирано на Гаранциите за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. В допълнение дружеството включи DBCargoБългария в своя публичен регистър с компании, ползващи зелена енергия.

Сред останалите инициативи за опазване на околната среда на DBCargoБългария са покриването на собствени открити вагони за вътрешни превози на територията на страната. Направлението се стреми и да намали специфичните емисии на CO2 с 20% между 2006 и 2020 г. Компанията инициира поредица от допълнителни инициативи и продължава да разширява своята гама от екологични продукти. Примери за това са продължаващото оптимизиране на капацитета на транспортните средства, модернизирането на оборудването и съоръженията във всички области и обучаването на локомотивните машинисти на енергоспестяващи техники за управление на влаковете.

Конкурсът „Най-зелените компании в България” на b2b Media отличава най-зелените компании, опериращи в България. Проучването е уникално за България, като отчита постигането на „зелени”цели и корпоративни стратегии. Конкурсът се провежда за осма поредна година и е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

1477506-1 

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...