1477501Инициативата ще се проведе от 22 до 24 юни в Атина 

За поредна година Пощенска банка подкрепя иновациите в сектора на финансовите услуги и кани свои партньори да се включат в третото регионално състезание за разработване на финансови технологии − Beyond Hackathon. Банката кани за участие стартъп компании и хора от България, работещи в сферата на финансовите технологии − софтуерни разработчици, графични дизайнери, анализатори на данни и специалисти по бизнес развитие и маркетинг. Инициативата ще се състои в Центъра за иновации на Юробанк в Атина от 22 до 24 юни 2018 г. 

До 20 регионални отбора ще получат билети за събитието тази година и възможност да се състезават за 2 парични награди, съответно в размер на 7 000 и 3 000 евро. Освен това, в зависимост от оценката на журито и определените условия, победителите ще могат да станат част от програмата на Startupbootcamp Fintech Лондон и да доразработят продукта си съвместно с Юробанк.

По време на тридневното събитие участниците от региона ще имат възможност да чуят вдъхновяващи говорители на световно ниво, да получат съвети от експерти в сферата на бизнеса, дизайна, технологиите и комуникациите и да представят своята идея на жури от предприемачи, инвеститори и топ мениджъри на Юробанк, които ще определят победителите. Примерни области, в които могат да бъдат предложени иновативните решения, са привличането на клиенти, лоялност и ангажиране на потребителите, помощ за бизнеса на малките и средни предприятия, дигитализация и трансформиране на банкирането спрямо интернет и блокчейн технологиите.

Досега в регионалното състезание са кандидатствали за участие над 320 предприемачи от Гърция, България, Румъния, Сърбия и Великобритания от общо 52 отбора. 7 иновативни идеи са наградени, от които 6 с парични награди и една специална, свързана с внедряване на иновативно решение в Юробанк. В първото издание на състезанието екипът на Imperia Mobile от България се класира на трето място сред най-добрите отбори.Нашите сънародници спечелиха третото място с иновативното си решение iBank, което впечатли журито с функционалности като добавена реалност, плащане с пръстов отпечатък, сканиране на кредитни и дебитни карти с камера на телефона за логин в приложението и нов начин за директен трансфер на средства между потребители на банката, използващи приложението.

Регистрацията вече е отворена.Всички желаещи могат да се запишат за участие в Beyond Hackathon на https://www.beyondhackathon.com/en.

Повече информация скоро ще бъде публикувана и на фейсбук страницата на Пощенска банка: https://www.facebook.com/PostbankBG

Вижте още: