1476747AGCapital, водещата група от компании в сферата на недвижимите имоти в България, анонсира създаването на Lion’s Head Investments –инвеститор на пазара на бизнес имоти в България и Централна и Източна Европа, с фокус върху придобиването на сгради със знаково значение и дългосрочни наематели. Основните инвеститори в дружеството Lion’sHeadInvestments са AG Capital и Old Mutual Property.  

На пресконференция днес бяха обявени първите инвестиции на Lion‘s Head Investments - Polygraphia Office Center и Megaparkв София и бизнес парк Oregon в Букурещ. 

Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на AGCapital: 

“Радвам се, че успяхме да привлечем вниманието на инвеститор от мащаба на OldMutualPropertyза създаването на Lion’s Head Investments. Първата ни съвместна инвестиция – придобиването на PolygraphiaOffice Center  e оценка за екипа на AG Capital при създаването и развитието на висококачествени офис проекти. След приключване на сделките за Megaparkв София и Oregon Park в Букурещ портфолиото на Lion’sHeadще включва 5 сгради на обща стойност  310 млн. евро. Компанията ще управлява 235 000 кв.м. първокласни офис площи. Имаме подкрепата на институционални инвеститори и амбициозна програма за разрастване в региона.”

Хайн Смит, член на борда на директорите на Lion’s Head:

“След повече от 30 години в сектора на недвижимите имоти и като инвестиционен директор на Old Mutual Propertyдо 2017 г., се радвам , че съм част от управленския екип на Lion’s Head Investments. България и Румъния, както и целият регион на Югоизточна Европа имат своите значими преимущества – стабилен ръст на БВП, ниски данъци, атрактивен пазар на труда, фискална предпазливост. Дългогодишният опит на AG Capital, изградената регионална платформа на Групата и високото качество на проектите, с които стартираме, ми дават увереност за бъдещото успешно развитие на Lion’sHead.”

Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion’s Head:

Polygraphia Office Centerе една от исторически ценните и значими сгради в София, която след мащабна реконструкция се превърна в модерен офис комплекс. След реализирането на Фаза 2 от разширяването, Polygraphia предлага 35 000 кв.м. модерно офис пространство в сърцето на София. Комплексът предлага и конферентен център за 150 души, като амбицията ни е той да се превърне в популярен бизнес, обществен и културен център. Сградата е изцяло отдадена под наем на престижни международни компании като Bosch, EY, GfK, Groupama, Stars Group, Kostal, Ubisoft и на успешни български компании като Онтотекст и Indevr. В нея работят приблизително 3000 души и се извършват мнoжество високотехнологични разработки в областта на Internet of Things, автомобилната и гейминг индустрии. 

Сделката по придобиването приключи преди дни. 

Megaparkе забележителен офис проект с РЗП от 75 000 кв.м., разположен на ключовия булевард Цариградско шосе в непосредствена близост до един от най-успешните търговски молове. Самият той разполага с търговски площи и близо 500 парко места. Ключови наематели в проекта са PPD, Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway, Deichmann. Очакваме сделката да приключи след одобрение на Комисията за защита на конкуренцията. 

Oregon Parkе офис парк, разположен в северния бизнес район на Букурещ Floreasca Barbu Vacarescu, се състои от три офис сгради Клас А. Две от тях (A и B) са завършени през 2016 година и напълно отдадени на международни инвеститори като Oracle, Deloitte, Euler Hermes and Kepler Alten. Трета сграда е в процес на изграждане и ще бъде готова през 2019 г. Общата площ на трите сгради в парка ще бъде 125 000 кв.м.  Проектът заслужено е удостоен с наградата за най-добра офис сграда на CEE Real Estate Quality Awards 2018.”

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...