Десет отбора-финалисти в конкурса за стипендии на Cordeel BulgariaПобедители в инициативата „Talents for the Future” са третокурсници от специалност Строителство на Сгради и Съоръжения в УАСГ

Отборите-финалисти в заключителната фаза на конкурса на УАСГ и Cordeel Bulgaria „Talents for the future” представиха вчера своите решения на казусите, поставени от компанията. Журито в състав проф. д-р инж. Иван Марков, ректор на УАСГ, доц. инж. Борис Цанков, заместник-ректор, председателят на УС на АПИ г-н Георги Терзийски, а от страна на ръководството на Cordeel BulgariaДенис Крол, изпълнителен директор, Иво Трингов, търговски директор, и Димитър Папучаров, старши проектов мениджър, беше изключително впечатлено от високото професионално ниво на презентациите и представените решения. 

„Бяхме сериозно затруднени да изберем отбора победител. Всички участници бяха работили сериозно върху поставените задачи, бяха отделили време и енергия както да проучат задълбочено самите казуси, така и да намерят различни и приложими в практиката решения. Не на последно място оценявахме самите презентации и презентационни умения на участниците,“ сподели Денис Крол.

Победители в конкурса са петима студенти в трети курс на специалност Строителство на Сгради и Съоръжения. Стела Стоянова, Михайл Михайлов, Антон Ситев, Таньо Денев и Ани Дикльовска са имената на спечелите конкурса бъдещи инженери, които ще имат възможността да работят като стажанти в Cordeel Bulgariaрамо до рамо със своите ментори в конкурса. Те впечатлиха журито най-вече с това, че бяха разгледали казусите от всички страни и бяха предложили напълно работещи решения.

Инициативата “Talents for the Future” предизвика огромен интерес сред бъдещите архитекти и инженери. Нейна основна целе да ентусиазира младите хора за развитието им в строителния бранш и да демонстрира начина, по който работи Cordeel в България. „Искахме да покажем на студентите какви са реалните перспективи за развитието имв българския строителен бранши да ги мотивираме да останат да се развиват професионално в България,”допълни Денис Крол.

1559006-1 

Вижте още: