1387712Българското дружество „ЕКО България“ ЕАД, част от най-голямата гръцка индустриална корпорация Hellenic Petroleum Group, отбеляза своята 15-годишнина на родния пазар. Събитието премина под мотото „15 години сигурни по пътя към успеха“, което обобщава както успешното присъствие на дружеството у нас, така и неговия социален ангажимент. Компанията посрещна близо 500 партньори и гости на официален коктейл и класически концерт в изисканата обстановка на царския дворец „Врана“. Специално за събитието пристигнаха и представители на висшия мениджмънт на Hellenic Petroleum, които изразиха радостта от постигнатите успехи и споделиха подробности за бъдещите планове на компанията.

„Бъдещето е пълно с предизвикателства, рискове и промени. Hellenic Petroleum е изключителнo силна и фокусирана корпорация и може да сте убедени, че няма да пропуснем нито една предложена възможност“, заяви главният изпълнителен директор на Hellenic Petroleum Group г-н Григорис Стергюлис. Той оцени изключително високо работата на българския екип и изрази своите адмирации към постигнатите резултати. „Единственият път както пред Hellenic Petroleum, така и пред ЕКО България, е безкомпромисното качество на продукти и услуги и реализацията на добри практики в една от най-динамичните икономически сфери“, допълни още г-н Стергюлис.

„Не ни е страх от бъдещето, даже напротив, вече имаме ясна стратегия за оптимизиране на бизнеса и правилно подреждане на приоритетите на компанията“, потвърди и г-н Роберто Караханас - мениджър „Международни и вътрешни пазари“ в Hellenic Petroleum Group.

В рамките на годишнината бе първата публична изява на новоназначения изпълнителен директор Алексиос Атанасопулос, който използва случая да поздрави всичките 1200 служители на ЕКО и да им благодари за добрата работа през годините. Ключов акцент от речта му беше посветен на социалната отговорност на компанията, насочена към стажантските, обучителните и студентските програми. „Нашата цел е да станем още по-добри на българския пазар благодарение на надеждно предоставяне на висококачествени продукти и услуги, както и на безопасни условия на труд, отговорност и уважение към околната среда“,  каза още Атанасопулос.

Преди официалната част бе организиран брифинг с медиите, в рамките на който участниците обсъдиха перспективите пред енергийния бранш в Европа и света. Основният фокус бе дискусията около стратегическите приоритети на компанията, свързани с балансиране на петролния сектор в България и на Балканите. Обсъден беше и серизоният инвестиционен потенциал на Hellenic Petroleum, както и заетостта, която осигурява на българския пазар.

1387712-1 

Като част от инициативите по повода изпълнителният директор на холдинга г-н Стергюлис се срещна с министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова. Двамата дискутираха тенденциите и перспективите пред енергийния сектор в Европа и света. По време на срещата г-н Стергюлис сподели инвестиционните намерения на гръцката корпорация пред министър Петкова, която изрази готовност за пълно съдействие с цел подобряване на трудовата заетост, качествено обслужване и разширяване на потенциала на българския енергиен пазар с общи усилия.

По време на посещението на висшия мениджмънт на Hellenic Petroleum бе организиран и официален обяд с представители на Гръцкия бизнес съвет в България, по време на който е направено дарение на гръцкото училище в България от страна на Hellenic Petroleum Group. Отново в рамките на 15-годишнината на дружеството официалните гости от Hellenic Petroleum и екипът на ЕКО България присъстваха на откриването на обновената бензиностанция ЕКО в столичния ж.к. „Малинова долина“. Изцяло реновираните обекти на компанията у нас вече са 5, а с 86-те станции на територията на цяла България и приходите от над 400 млн. евро,  българският пазар се нарежда на челна позиция сред дъщерните компании на Hellenic Petroleum на Балканите.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...