За първи път тази година ще бъде връчена наградата „Бизнес анализатор на годината“. Инициативата се организира от Софийската секция на Международния институт по бизнес анализ. Наградата се учредява, за да се индивидуалните постижения на бизнес анализаторите, които прилагат високи стандарти в своята професия. За нея може да се кандидатства до 20 август т.г.

„Ние в Софийската секция на МИБА се стремим да повишим информираността за нашата професия, за нейната значимост, за незаменимата роля, която тя играе. Един от начините е да дадем признание на водещи бизнес анализатори със съществен принос в проектите си, които с работата си надвишават очакванията на заинтересованите страни“, съобщават от организацията.

Всяка година ще се определят по три области, в които кандидатите за наградата ще се състезават. За 2017 г. това са:

Бизнес стойност: 
Как чрез работата си като бизнес анализатор реализирахте бизнес стойност за своя клиент/клиенти?

Въвличане на заинтересованите страни: 
Как въвлякохте всички важни заинтересовани страни в проекта и поддържахте ефективни взаимоотношения с тях?

Визуализация на изискванията:
 Как успешно приложихте техники или средства за визуализация на изискванията за тяхната яснота, разбиране и по-добра комуникация?
Наградата за 2017 г. ще бъде определена на Балканската конференция по бизнес анализ BBA2017, която ще се проведе на 6 и 7 октомври в София. Победителят ще се избере от петима номинирани участници. Формулярът за участие може да се изтегли от https://sofiabg.iiba.org/.

Вижте още: