Формулата за сформиране на бъдещи лидери вече е известна -  Schaffhausen Institute of Technology стартира уникална магистърска програмаДигиталният свят е изправен пред криза, която в същото време отвори много нови възможности. За да се справи с недостига на потенциални лидери за дигиталния сектор, Schaffhausen Institute of Technology (SIT) разработи нов курс, магистърска програма по Компютърни науки и софтуерното инженерство, за по-добра подготовка на завършилите за заемане на ръководни позиции, най-вече в сферата на ИТ и научни дисциплини. Новоразработената програма стартира през септември 2020 и е достъпна за студенти с бакалавърска степен по Компютърни науки или Софтуерно инженерство, които имат амбиции да бъдат част от следващото поколение технологични лидери.

Новият магистърски курс по Компютърни науки и софтуерно инженерство беше официално представен на 26 май 2020 г. на виртуална конференция. Това е първата магистърска програма, която стартира от SIT - новосформиращ се университет, базиран в Шафхаузен, Швейцария. SIT е основан от предприемачи и световни лидери на мисълта и е фокусиран върху преодоляването на пропастта между образованието и индустрията.

Оглавяван от изпълнителния директор на Acronis, д-р Сергей Белоусов, SIT и неговата програма са специално разработени за справяне с настоящите предизвикателства в ИТ, физиката и бизнеса, включително недостига на бъдещи лидери, които се присъединяват към софтуерния бранш.

Голяма част от проведени проучвания предполагат, че голяма част от курсовете по компютърни науки не подготвят адекватно завършилите за заемане на ръководни длъжности като CTO или CSO. Магистърската програма по Компютърни науки и софтуерно инженерство на SIT е стратегически разработена, вземайки предвид лидерството, и е свързана с опита от проведени научни изследвания на световно ниво.

Университетската програма ще обхваща физика, компютърни науки и бизнес дисциплини, подготвяйки високо квалифицирани специалисти, които впоследствие да изпълняват роли като главен архитект, продуктови/програмни мениджъри и други в технологични компании по целия свят. Университетът ще осигури директен достъп до световни лидери в сферата на технологиите, които ще обучават студентите как да създават иновативни продукти и да изграждат ефективни екипи”, каза Сергей Белоусов, Основател и изпълнителен директор на Acronis и Основател на Schaffhausen Institute of Technologies (SIT).

SIT се ангажира да обучи завършващите със знанията за изграждане и развитие на собствени високотехнологични бизнеси. В областта на компютърните науки е необходим този предприемачески дух,” обясни Председателят на катедрата по софтуер и сигурност в SIT, проф. Bertrand Meyer. “Бордът на директорите на SIT ще окаже силно влияние върху бъдещия успех на нашите студенти, свързвайки ги със собствените си контакти мрежи в областта към компютърните науки и технологичните индустрии.

Магистърската програма на SIT отговаря на традиционните стандарти за висше образование на Bologna European system. Базиран на двугодишна учебна програма на редовно обучение (или ускорен трисеместриален учебен план), курсът следва традиционната година в академичните среди и затова е идеален за студенти, които в момента завършват бакалавърска степен по наука или инженерство.

Тезата, необходима за завършването на магистърската степен, може да бъде написана въз основа на опита на студента в свой собствен стартиращ бизнес, получавайки възможността да бъде представен на SIT и инвеститорите или на някои от партньорите от бизнес мрежата на университета, както и във водещите изследвания, провеждани в лабораториите на SIT. Това ниво на ангажираност с бизнеса се наблюдава изключително рядко при високотехнологичните магистърски програми на други престижни специализирани университети.

По време на SIT Virtual Nano Conference на 26 май участваха лектори на световно ниво, които споделига своя опит в областта на ИТ, науката и бизнеса - носителят на Нобелова награда и Председател на Консултативния съвет на SIT проф. Kostya Novoselov, Изпълнителният директор на Acronis и основател на SIT д-р Serguei Beloussov, професорът по софтуерно инженерство в SIT, проф. Mauro Pezzè, професорът по квантова физика в Математическия институт на Оксфордския университет проф. Artur Eker и други.

Повече информация за новия курс може да бъде намерена и на уебсайта на SIT. За повече информация, моля да се свържете директно с екипа за прием на студенти на SIT: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Вижте още: