Гордея се с труда на моите родителиЖивотозастрахователната компания се включи в националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители” за първи път тази година.
На 2 ноември 2015 г. ЗАД „Булстад Живот Виена Иншурънс Груп” посрещна близо 70 деца на служители и консултанти на възраст от 6 до 18 години в рамките на инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, която се провежда за трета поредна година в цялата страна.

В тазгодишния Ден на отворените врати, под мотото „Гордея се с труда на моите родители”, се включиха представители на ЗАД „Булстад Живот Виена Иншурънс Груп” от 12 града в страната - Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Гоце Делчев, Карлово, Кърджали, Пирдоп, Плевен, Пловдив, Сливен и София.

Децата научиха какво е застраховка "Живот" и какви са предимствата да си застрахован, а също и с какво се занимават професионалните животозастрахователни консултанти.

В страната те се докоснаха и до професии като „мениджър на агенция”, „мениджър на офис”, „мениджър на екип”, „офис администратор”, „експерт-застраховател” в животозастрахователна компания. Онези от децата, които посетиха централата на животозастрахователното дружество в София, имаха възможност да посетят всички отдели и дирекции в сградата и да научат много нови и интересни неща за професиите на техните родители - деловодител, счетоводител, координатор „Медицински дейности”, актюер, оценител „Щета” в отдел „Ликвидация”, както и с какво в една животозастрахователна компания се занимават Службата по трудова медицина, юристът, мениджърът „Човешки ресурси”, мениджърът „Маркетинг и връзки с обществеността” и др.

В представянията се включи и г-жа Светла Несторова – изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на дружеството, която разказа на децата за отговорностите на позицията на изпълнителния директор. В навечерието на 21-та си годишнина ЗАД „Булстад Живот Виена Иншурънс Груп” получи и приятна изненада от децата – рисунки и стихотворения за празника, които екипът на компанията ще покаже на щанда си по време на Базара на професиите, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН в края на ноември.

*b2b Media е медиен партньор на инициативата

Вижте още: