Гражданско движение "България може" ще натиска властта да работи за хората

Гражданско движение "България може" ще натиска властта да работи за хората. Чрез него ангажирани и отговорни българи обединяват усилия и действия за оказване на градивен натиск при вземането на ключови за родината ни решения.

Икономистът Кузман Илиев е инициатор на новородени движение. То излиза с харта как България да е икономически мощна и богата. Икономическата свобода и частната собственост са абсолют за новото движение, което е за ниски данъци, балансирани и ефективни публични финанси.


България според новото движение може да участва с достойнство в политическото развитие на Европа на нациите. България може се обявява за съхраняване и развитие на националния ни дух, памет, история, култура. В Конституцията изрично трябва да е записано, че половете са два, нито един повече и това не подлежи на тълкуване.

Демографската криза пък ще се преодолее с родолюбиво образование, масов спорт, благоприятна и предвидима икономическа среда. Всички етноси ще се третират равно и справедливо. Законите пък трябва да произлизат от духа на правото и да защитават естествените права на гражданите, не да обслужват конюнктурни интереси.

Целта на движението е съдебната система да стане наистина независима и безпристрастна. В сферата на енергийната независимост решението е нова ядрена централа, нови блокове на АЕЦ Козлодуй, удължаване живота на въглищните централи, ТЕЦ-ове на газ, внедряване на нови технологии като зелен водород, съхраняване на въглероден диоксид, геотермална вода.

България може е за това всеки да може да използва огнестрелно оръжие за самозащита. Движението е за ефективна административна и финансова децентрализация.

Вижте още: