ИКЕА представи нови колекции от рециклирана пластмаса, роботизирани мебели и колаборация за геймъриЗапочнаха Дните на демократичния дизайн в Елмхулт, Швеция. Предстоящите нови  колекции, които ИКЕА представи са с фокус върху темите за малки жилищни пространства, градският, устойчив и здравословен начин на живот.

Колекция от рециклирана пластмаса, събрана от океана, алтернатива на известните шведски кюфтенца на базата на растителни протеинии следващата колаборация с Том Диксън за отглеждането на растения в градска среда, са само малка част от предстоящите сътрудничества и новаторски колекции, които можем да очакваме. 

Малки градски пространства и мобилен начин на живот

RÅVAROR и ROGNAN

Градското население се разраства, жизненото пространство се свива и за много от нас понятието за дом вече не е географска константа. RÅVAROR и ROGNANса нови колекции, създадени за тези реалности и се състоят от роботизирани мебели , които бързо превръщат малки пространства в интелигентни пространства с удобството и уюта на дома. И когато е време да се преместите, просто  опаковате, подреждате заедно и се отправяте на път. 

UPPKOPPLA 

Една неочаквана геймърска колаборация UPPKOPPLAобединява UNYQ и ИКЕА. Те са смели революционери на 3D принтирани медицински продукти и на компания за образователни онлайн спортове.  С това партньорство ИКЕА има за цел да проучи как персонализацията и обзавеждането на дома могат да променят игрите и живота около тях – фокусирайки се върху ергономичността и мобилността.

ИКЕА и LEGO представят BYGGLEK

Преди една година ИКЕА и LEGO Groupсе обединихa, за да обменят знания и да експериментират заедно с амбицията да разработват нови решения за улесняване на играта във всеки ъгъл на дома.Tова партньорство е вече факт и неговото име е BYGGLEK.Изследвания от IKEA и LEGO Group показаха, че има търсене сред децата за повече игра с родителите си. В същото време, родителите вярват, че играта е от съществено значение за благополучието и щастието на децата им. Въпреки това, децата и възрастните се сблъскват с няколко бариери и предизвикателства, когато става въпрос за възпроизвеждане на играта. Наситените графици и домашните са няколко препятствия, други ограничения, като намирането на място за игра, са по-очевидни за възрастните, отколкото за децата.

Здравословен начин на живот

ИКЕА и Клаус Майер

С общ предприемачески дух и убеждението, че добрата храна оказва положително влияние както за хората, така и за планетата, ИКЕА и Клаус Майер, световноизвестен кулинар и основател на „Нова скандинавска кухня“, обединяват усилията си да отведат храната в ИКЕА на следващото ниво. Сътрудничеството отговаря напълно за визията на ИКЕА за създаване на по-добър (и по-вкусен) живот за много хора.

Устойчив начин на живот

МUSSELBLOMMA, SAMMANLÄNKADFÖRÄNDRING

Иновативни и с грижа за природата са новите колекции MUSSELBLOMMA - колекция, частично направена от пластмаса, събрана от океана и FÖRÄNDRING - нова колекция от оризова слама, остатък от прибиране на реколтата, който традиционно се изгаря и допринася значително за замърсяването на въздуха.Разработването на слънчеви технологии, които да се използват ежедневно е истинско предизвикателство, н новата колекция SAMMANLÄNKAD, която е в колаборация с Little Sun и художникът Olafur Eliasson предлага използването на слънчева енергия в домашни условия.

Градски живот Urban farming 

Храната е важна част от ежедневието, но не всеки знае, че светът се нуждае от допълнителни пет милиарда тона храна през следващото десетилетие, за да нахрани нарастващото ни население. Това е отправната точка за новата колаборация между ИКЕА и Том Диксън, които изследват заедно градското земеделие. Дали градинарството може да спаси светa? Защото, когато отглеждаме собствена храна, дори и в малки апартаменти, тя има положително въздействие върху нашето здраве и здравето на нашата планета. Предстои една вълнуваща колаборация, базирана на проучвания за достъпни и напредничави решения за отглеждане на растения и зеленчуци у дома. 

ИКЕА и аdidasпредставят RÖRLIGHET

Много хора трудно намерят време за тренировки и упражнения и не всеки успява да посети фитнес зала или да отдели достатъчно пространство за тренировка у дома. Заедно с аdidas, ИКЕАима за цел да намери нови решения, които да позволят на хората да бъдат по-активни.

Преди една година ИКЕА и аdidas обявиха, че се обединяват, за да представят бъдещето на спорта в дома и да улеснят дълготрайният здравословен начин на живот. Оттогава дизайнерите, рекламодателите, разработчиците на продукти и други специалисти от двете компании посещават домовете на хората в Ню Йорк, Чикаго, Шанхай и Лондон, за да разберат своя опит и разочарования, свързани с упражненията у дома.

Петте признака на демократичния дизайн

Формата, която допринася за по-щастливо и красиво ежедневие. Функцията, която означава, че продуктът отговаря на всички нужди на ежедневието. Качествотоозначава, че нашите продукти продължават с времето, а ниската цена прави продукта достъпен за много хора. И накрая, устойчивостта,която е много повече от избор на материал или начин на производство. ИКЕА иска да поеме дългосрочна отговорност по целия път от начина, по който извлича материала, до хората, които го произвеждат, и така по целия път до клиента.

ИКЕА представи нови колекции от рециклирана пластмаса, роботизирани мебели и колаборация за геймъри 

 

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...