1516682Kарго-партнер открива новата си база, тя се състои от 2000 кв.м офис площи и 17 000 кв. м складово пространство и беше изградена само за 7 месеца. Инвестицията е в размер на 15 мил евро. Специално на официалното откриване на логистичния център  присъстваха Щефан  Краутер( собственик на  групата карго-партнер), Отто Зивковиц ( регионален мениджър за ЦЕИ)  и Антон Стойков ( управител на дружеството за България). 

„Радвам се, че откриваме собствена модерна база тук в България , това е стъпка към осъществането на глобалната ни стратегия. През последните години карго-партнер ежегодно разширява складовите си площи по целия свят с цел да предложи на клиентите си модерни и сигурни решения като 3 PLдоставчик.“ Той също акцентира на важността на екологичната устойчивост на проектите на фирмата. Като пример изтъкна новооткриятия склад във Виена, който е изграден изцяло от дърво. 

 Мениджърът за региона Отто Зивковиц определи България като едно от най-бързоразвиващите се бизнес поделения в региона на ЦИЕ. Той сподели очакванията си , че благодарение на предимствата на страната ни като добро географско разположение, развита  инфраструктура и качествени кадри, инвестицията ще има бърза възвращаемост.

 Управителят на карго-партнер за България Антон Стойков изброи предимствата на базата, която е единствената локализирана в града с тези размери. Това е от полза за всички служители и клиенти на фирмата, които лесно могат да се придвижат с обществен или личен транспорт.  В допълнение логистичния център е сертифициран  с най-висок клас ТАПА А за сигурност, който гарантира максимални нива на безопасност за товарите. Към останалите предимства са включени висок таван на основното хале,пространство за обработка на оналйн поръчки и директна жп връзка. Следвайки последните технологии в логистиката фирмата максимално улеснява клиентите си. На тяхно разположение са услуги от ново поколение като EDIвръзка, която е съвместима със системите на производителите и търговците. За тяхно улеснение могат да се изготвят и анализи и отчети по подадени KPIs. 

 Очакванията на мениджъмънта на карго-партнер са благодарение на новия логистичен център бизнес оборотите на фирмата да продължават да нарастват с бързи темпове както досега. От основаването си преди 15 години, фирмата наблюдава устойчив растеж, независимо от колебанията в пазара на логистични услуги Негативни фактори дори като икономическата криза не са дали отрицателно влияние върху карго-партнер.  Към момента компанията отчита 9% ръст спрямо предходната година. 

Основните клиенти на карго-партнер са фирми в най-динамично развиващите се секторите за българската икономика като  автомобилостроене, бързообототни стоки, хранително-вкусова индустрия.  За постигане на добри бизнес резултати в бъдеще компанията ще разчита и на нарастващите обеми на онлайн търговията. 

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...