Левон Хампарцумян избран за председател  на Българския форум на бизнес лидерите за втори пореден мандат

Общото събрание гласува доверие и на четирима членове на Управителния съвет

Вчера Общото събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) избра Левон Хампарцумян за председател за втори пореден мандат. Делегатите гласуваха доверие и на четирима членове на Управителния съвет – Весела Илиева (Unique Estates), Владислав Михов („JTI България“), Камелия Славейкова („Шел България“) и Карел Крал („Електрохолд България“). Срещата в гранд хотел „София“ се проведе в присъствието на управители и висши мениджъри на над 35 компании членове на организацията.

В резултат на успешния си мандат начело на организацията финансисът Левон Хампарцумян („ЛВ Адвайзори“) ще продължи да изпълнява ролята на председател в следващите три години. Той благодари за активното участие и подкрепа от страна на компаниите членове в проектите и инициативите на Форума през изминалата година и посочи, че общите усилия за икономическо и социално развитие на страната са особено важни в моменти на предизвикателства, както е в последно време.

Делегатите преизбраха в Управителния съвет четирима от настоящите му членове – Весела Илиева – управляващ партньор на „Юник Естейтс“, Владислав Михов – главен мениджър на „JTI България“, Камелия Славейкова – председател на Борда на директорите на „Шел България“, и Карел Крал – главен изпълнителен директор на „Електрохолд България“. Всички те се ангажираха да работят за насърчаването на високите стандарти на бизнес етиката, да защитават интересите на компаниите членове и да промотират техните усилия и постижения в спазването на принципите на доброто управление, социалната отговорност и устойчивото развитие, и да продължат диалога с всички заинтересовани страни.

Освен от председателя Левон Хампарцумян гостите от компаниите членове на БФБЛ бяха приветствани и от Тим Буйсере, ръководител на икономическия отдел в британското посолство в София, който акцентира върху дългогодишното партньорство с Форума.

Изпълнителният директор Георги Руйчев направи преглед на дейността за последните 12 месеца, а контрольорът на Гилбърт Маккоул (KPMG) представи доклада си за 2021 г. Общото събрание прие и финансовите отчети за изминалия период. В края на срещата гостите – представители на някои от най-големите и успешни компании в България, обмениха идеи за партньорство и развитие.

Левон Хампарцумян избран за председател  на Българския форум на бизнес лидерите за втори пореден мандат

Пълен списък с членовете на Борда на БФБЛ:

Председател – Левон Хампарцумян („ЛВ Адвайзори“);

Заместник-председател –Антон Панайотов („Аларик Секюритис“);

Членове:

Божидар Нейчев (PwC България);

Весела Илиева (Unique Estates);

Владислав Михов (JTI България);

Камелия Славейкова („Шел България“);

Карел Крал („Електрохолд България“);

Максим Бехар („M3 Комюникейшънс Груп“);

Милена Драгийска-Денчева („Лидл България“);

Мирослав Петров („Лийд Вижън“);

Петър Велев („Екофарм“);

Таня Косева-Бошова („Парк Лейн“);

Контрольор – Гилбърт Маккоул (KPMG).

Вижте още: