1436843Компанията инвестира над 80 млн. лв. в новия си логистичен център в с. Кабиле и допълнителни над 1,5 млн. лв. във важни за района и местната общност проекти

Лидл България получи отличието „Инвеститор на годината 2017“ и в област Ямбол за приноса си в социално-икономическото развитие на района. Признанието идва, след като през юли месец тази година компанията отвори своя нов логистичен център в с. Кабиле, Ямбол. Инвестицията в него надхвърля 80 млн. лв., а с откриването му бяха създадени нови 150 работни места в региона. Освен в изграждането на складовата база, Лидл България инвестира и допълнителни 1,5 млн. лв. във важни за района и местната общност проекти. Веригата изгради 7 километра газопровод в с. Кабиле и предостави безвъзмездно бетонови панели за пътища на Община Тунджа. Предстои построяването на кръстовище пред логистичния център, локално платно за камиони и LED осветление на близките паркинги на автомагистрала Тракия.

„Това е поредното признание, което получава Логистичен център Кабиле и сме изключително щастливи, че след наградите в Националния конкурс „Сграда на годината 2017“ в категории „Логистични сгради“ и „Зелени сгради“ и отличието в категория „Енергиен сектор“ на престижния бизнес конкурс „Мистър и Мисис Икономика“ 2017 г., най-новата складова база на Лидл България получи и високата оценка на област Ямбол. За нас логистичен център Кабиле е не само инвестиция в една модерна и иновативна складова база. За нас той е инвестиция в устойчивост и отговорност, в нови работни места в региона, в благосъстоянието на местната общност и развитието на местната икономика. Не на последно място, той е инвестиция във високото качество и свежест на продуктите, които доставяме на хиляди българи в цялата страна“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Логистичен център Кабиле се нарежда сред едни от най-модерните логистични бази в Европа и е единствената складова база в България, сертифицирана по стандарта BREEAM, ниво „Отлично“ – доказателство за повишените екологични норми и редицата технологии и иновации, които допринасят за високата устойчивост и функционалност на базата и отличното ниво на обслужване.

Складовата база е разположена върху имот от 198 000 кв. м., с площ от 50 630 кв. м. Разполага със 121 товаро-разтоварни рампи и близо 29 000 места за складиране. При създаването й са използвани екологични материали в строителството. Логистичният център разполага със система за управление на сградните инсталации, оборудван е със соларни панели и пълно LED осветление. Като краен ефект, сградата постига 30% по-висока енергийна ефективност. При създаването на базата са взети и всички мерки за опазване на намиращия се в близост природен резерват Ормана, а озеленяването й допринася за запазване на местното биоразнообразие. 

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...