На 22 април водещата логистична компания карго-партнер стартира ежеседмичното тестване на сътрудниците си за корона вирус. Компанията организира изследването на всичките си 102 служители с най-точния тест наличен към момента - ДНК PCR диагностика. Към момента фирмата работи без нарушение на работния процес и предлага пълната гама от услуги, въпреки пандемията от ковид 19 и извънредното положение, които оказват неблагоприятно влияние върху целия логистичен сектор.

На територията на логистичния център на компанията се спазват стриктни процедури за безопасност и хигиена на труда. Като следваща стъпка за опазване здравето на служителите и в борбата за ограничаване на разпространението на вируса, карго-партнер реши да предприеме повсеместното тестване с PCR тестове, като така ограничи и спре изцяло разпространението на вируса сред служителите си.

В това начинание карго-партнер си сътрудничи с генетична медико-диагностична лаборатория в София. Пробите се взимат от специалисти в логистичния център на фирмата, а резултатите са налични на следващия ден. Целта на масовото изследване е запазване на нормално функциониращи работни процеси и на здравето и спокойствието на най-ценния ресурс на фирмата - служителите.

В обръщение към персонала, управителя Димчо Димчев изтъкна причините за седмичните тествания “… безопасните условия на труд са ключови за нашата ефективност и преди всичко за персоналното състояние на всеки член на нашия екип.  Трябва максимално бързо да обезпечим непрекъснатостта на работния процес, съхранявайки доверието, фокуса към клиентите и спокойната работна атмосфера.”

С регулярното тестване на служителите си карго-партнер желае да гарантира непрекъснатост във веригата на доставките, което е изключително важно в момента. В обезопасена работна среда, служителите на карго-партнер ще се са спокойни и мотивирани да предложат най-адекватни логистични решения за целта.

Вижте още: