Мега среща събра близо 200 възпитаници на Американския университет в България

Възпитаници и настоящи студенти взеха участие в разнообразни събития в Благоевград

Мега среща на възпитаниците на Американския университет в България (АУБ), организирана съвместно с Асоциацията на възпитаниците на АУБ, събра на едно място близо 200 завършили студенти от първия до последния випуск на университета. Всички присъстващи имаха възможност да участват в разнообразни събития, сред които имаше различни предизвикателства.

По време на тридневния маратон се проведе играта „Предизвикателството на възпитаниците“, а сред изненадите на богатата и ексклузивна програма се наредиха представления от студенти на АУБ, нетуръкинг събития и дейности на открито.

„Приятно е да бъдем отново сред семейството, в което ние създадохме наше семейство. Още повече, да видим толкова много деца, родени благодарение на познанствата, изградени в този университет. И, разбира се, да се срещнем със стари приятели. Радваме се на развитието на кампуса, на участието на студентите във все повече събития и на напредъка на университета.“, споделиха Теди и Методи Амови, възпитаници на АУБ (випуски 2011 и 2010).

Настоящите студенти имаха възможност да се запознаят с възпитаниците на специално събитие за осъществяване на контакти, като президентът на АУБ и президентът на Асоциацията на възпитаниците на АУБ приветстваха участниците пред Студентски център „Америка за България“.

„Днес всички знаменити випуски са се събрали заедно за един великолепен дъждовен ден, за да споделят своите спомени от студентския живот“, Камелия Николова, четвъртокурсник в АУБ.

Мега среща събра близо 200 възпитаници на Американския университет в България

Асоциацията на възпитаниците на АУБ (ААА) е уникална по същността си организация не само за България, но и за Европа. ААА е основана през 1999 година и организира различни инициативи, сред които месечни срещи в София и др. Асоциацията работи съвместно с Центъра за професионална реализация на АУБ, като по този начин подпомага процеса на търсене на работа след завършването.

Миналата година ААА съвместно с адиминстрацията на университета даде старт на AUBG Alumni Directory – първата социална мрежа в страната, в която възпитаници на унивреситета могат да общуват помежду си, да споделят кариерни съвети и обяви за работа. Друга инициатива на организацията е менторска програма, чрез която завършлите АУБ разговарят с настоящи студенти и ги напътстват с кариерни и образователни съвети и всякаква друга помощ, от която младите хора се нуждаят. През 2019 г. ААА създадоха и AUBG Alumni Pledge – инициатива, която има за цел да събере 5 млн. щ.д. дарения за университета в рамките на 10 одини.

Мега среща събра близо 200 възпитаници на Американския университет в България

Над 5 000 студенти от около 60 държави са завършили Американския университет в България от основаването му през 1991 г. досега. Възпитаниците на АУБ заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Друга част от завършилите университета са започнали успешен бизнес, а трети продължават образованието си в световноизвестни университети. Според официалния рейтинг на университетите в България доходите на завършилите АУБ са сред най-високите в страната и е на първо място по професионална реализация.

Вижте още: