На 8 юни Асоциация Родители ще проведе превърналия се вече в традиция ежегоден семеен фестивал ФАМИЛАТЛОН

За 16-и пореден път родители и деца ще могат да прекарат заедно един ден в парка и да споделят време и приятни емоции.

Тази година освен любимият „Малък велопоход“, подходящ за деца от 2 до 6 години, и играта „Ябълки за смет“, в която се включват всички участници, по щандовете са предвидени и десетки занимания, игри, състезания и работилници – големите и малките ще могат да избират сред активностите на над повече от 40 изложителя.


„Тази година се постарахме да разширим още повече активностите за деца и родители и да включим всички важни теми, които вълнуват съвременното българско семейство – здраве, физическа активност, хранене, игри, образование, екология, дигитална грамотност, благотворителни каузи, социални и граждански права. Очакваме гостите на ФАМИЛАТЛОН, за да изкараме един прекрасен и много смислен ден“, разказва Наталия Кирилова, председател на Асоциация Родители.

Панаирът на възможностите, който тази година предлага ФАМИЛАТЛОН, е по-богат и пъстър от всякога. Посетителите на фестивала ще имат възможност да опитат различни спортове и да се включат в демонстрациите по лакрос, хокей и йога. Да се катерят и да се научат как да използвате отпадъците у дома за забавления на открито. Да видят на живо истинско научно шоу, да програмират роботи или пък да се включат в обиколките за наблюдение на пернатите обитатели на Южния парк.

Не по-малко интересни са и интерактивните куизове по дигитална грамотност и по здравословно хранене с мисъл. Не е забравено и детското здраве – участниците ще могат да научат кои са най-честите здравословни проблеми през лятото и как да реагираме, а също така и да се включат в бързите тренинги по първа помощ. Ще бъдат представени различни социални каузи и ще си поговорим какви социални права имаме в Европейския съюз.

ФАМИЛАТЛОН се реализира със съдействието на Столична община и с подкрепата на: Онлайн супермаркет eBag, Групама Застраховане, Yettel, Лидл България, BIODERMA, Девин изворна и Европейската комисия в България.

Над 40 активности за деца и родители на тазгодишния ФАМИЛАТЛОН – най-големият празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот, организиран от Асоциация Родители. Фестивалът ще се проведе на 8 юни, от 10:00 до 16:00 ч., на Голямата поляна в Южния парк, София.

Вижте още: