Наситена бизнес програма даде старт на 16-ото издание на Дните на Белгия в България под мотото „Един за всички, всички за един”

Министърът на иновациите и растежа (в оставка) Даниел Лорер уважи откриването на форума

На 23 юни, 2022 се състоя откриването на 16-ото издание на традиционните Дни на Белгия в България, които тази година са под мотото „Един за всички, всички за един” и се откриват с две самостоятелни събития с бизнес фокус.

Домакин на първото събитие от програмата беше новата производствена и развойна база на високотехнологичната компания Melexis България, член на Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“. Специален гост с експозе за икономическата обстановка у нас и визия за бъдещето на бизнеса беше министърът на иновациите и растежа (в оставка) Даниел Лорер.
Дневният ред включи дискусия, в която активно участие имаха и Н. Пр. Фредерик Морис, посланик на Кралство Белгия у нас, както и президентът на „Белгия – България – Люксембург“ бизнес клуб, Кристоф Де Мил.

Демо-обиколката на ултрамодерната производствена база и резултатите от значимостта на Melexis България за глобалната група на компанията показаха значимостта на българо-белгийските бизнес отношения за българската и европейската икономика.

„Живеем във времена на бързи икономически и социални промени и по-точно в ера на трансформации. В такива времена да действаме заедно е по-важно от всякога и когато сме обединени, успехът ни е неизбежен. Затова избрахме мотото „Един за всички, всички за един” за Дните на Белгия в България ‘2022. Щастливи сме, че българо-белгийските отношения са безупречни, а в сферата на бизнеса – проспериращи, резултат от плодотворната работа на нашите две правителства и на бизнес средите в двете страни“, посочи Н. Пр. Фредерик Морис.

„Тази година Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“ навършва 20 години от създаването си. В своята история той е олицетворение на девиза „Един за всички, всички за един”. Общността ни е много сплотена и активна“, коментира президентът на клуба Кристоф Де Мил, изпълнителен директор "Финанси" и иновационен лидер на KBC Груп в България. „Компаниите с белгийско участие в България са сред структуроопределящите в своя бранш и това ни вдъхва увереност и оптимизъм.“

Наситена бизнес програма даде старт на 16-ото издание на Дните на Белгия в България под мотото „Един за всички, всички за един”

„Знаково е, че Melexis е домакин на откриването на Дните на Белгия в България“, каза Силвен Коло, управител на Melexis. „България е от голяма важност за нас в международен план – разчитаме на технологичните ѝ таланти. Това с просто око се вижда в нашата производствена база, която отговаря на най-високите световни изисквания в микроелектрониката.“

По-късно през деня членовете на клуба взеха участие в третото съвместно събитие на търговските камари на страните от ЕС в България - European Business Networking Evening, което се проведе в „София Тех Парк“.

Дните на Белгия в България отбелязват дългогодишните и изключително успешни отношения между Белгия и България. Те се организират ежегодно от Посолството на Кралство Белгия в София и Бизнес клуба „Белгия-България-Люксембург“. 16-ото издание на Дните въвежда нов формат, като събитията от програмата му вече ще се провеждат в различни периоди на годината, а не в няколко последователни дни.

На 21 юли предстои традиционният прием по случай Националния Празник на Кралство Белгия. Ще бъде открит специален арт проект, подкрепен от Посолството, а традиционните награди Primus Inter Pares и Гала вечерта за „закриване“ на Дните на Белгия /Церемонията по награждаване на победителите в наградите/, ще се проведат в края на септември тази година.

Наситена бизнес програма даде старт на 16-ото издание на Дните на Белгия в България под мотото „Един за всички, всички за един”

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...