Около 80 младежи от 12 държави на летен лагер в Американския университет в България

За поредна година Американският университет в България събира около 80 ученици от 12 страни на своя образователен летен лагер от 3-и до 16-и юли. Младежи от 14 до 18 години от Белгия, България, Гърция, Грузия, Северна Македония, Канада, Русия, Украйна, Италия, Кувейт, Швейцария и САЩ ще учат и ще се забавляват заедно в АУБ. С пълна стипендия в лагера ще участва и победителят от националното състезание по творческо писане.

Обучението в летния лагер се провежда изцяло на английски език. Програмата включва 4 образователни курса, от които всеки участник може да избере два. Курсовете, които се предлагат са: „Бизнес и предприемачество“, „Журналистика и творческо писане“, „Театър“ и „Лидерски и комуникационни умения“. Всички ученици получават от АУБ сертификати за участие в образователната лятна програма след приключването й.

Учениците ще участват в дискусии и ще обменят мнения в неформална атмосфера, а като част от извънучебната дейност ще могат да се включват в разнообразни спортни мероприятия, като баскетбол, волейбол, пилатес, футбол и други спортове.

В програмата са включени и кино прожекции, групови игри и състезания, както и занимания по изкуство, кулинария, фотография и много други. За почивните дни са предвидени екскурзии, което позволява на учениците да посетят места с голямо културно и историческо значение в България.

Вижте още: