Нетера ще изгради свободни Wi-Fi зони на исторически паметници в КопривщицаНетера ще изгради свободни Wi-Fi зони на исторически паметници в Копривщица

Посетителите и жителите на града ще ползват безплатен интернет в читалището, два от парковете, музеи и паметници

Нетера подписа договор с Община Копривщица за изпълнение на проект по инициативата WiFi4EU на Европейската комисия. Независимият български телеком ще извърши доставката, монтажа на оборудването и ще активира мрежата от точки за достъп до безплатен Wi-Fi за над всички жители, туристи и гости на града.

Нетера ще изгради мрежа в 7 важни обществени зони на обща площ от 9 000 кв.м., сред които са два от парковете на града, читалището и ключови исторически паметници като живия музей, къщата-музей на Любен Каравелов и парка пред него, къщата-музей на Тодор Каблешков, паметниците на Яко Доросиев и Георги Бенковски.

Чрез инициативата WiFi4EU Европейската комисия финансира изграждането на мрежи, така че гражданите и посетителите на ЕС да имат достъп до безплатен, висококачествен безжичен интернет на обществени места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители на проектите.

Нетера вече изпълни първия си проект по WiFi4EU в Община Тополовград и работи активно по изграждането на Wi-Fi зони на територията на община Разград. Компанията активно води преговори с всички общини, които вече спечелиха ваучери след проведения наскоро трети конкурс по инициативата WiFi4EU.

Вижте още: