Ново изследване показва, че сигурността е най-търсената нова услуга, която клиентите търсят от доставчиците на управлявани услугиAcronis, световен лидер в киберзащитата, обяви резултатите от ново проучване, проведено от Omdia (бившата Ovum), което показва, че най-търсената услуга, която клиентите търсят от доставчиците на управлявани услуги (MSP), е сигурност.

В изследователския доклад, озаглавен „Разбиране на пазара за сигурност и бекъп на данни за доставчици на управлявани услуги“, беше проведено проучване, подкрепено от Acronis, на 263 доставчика във Великобритания и САЩ, които обслужват малки и средни предприятия. Пълният доклад е публикуван от Acronis на следния линк. В тази връзка, Acronis ще бъде домакин на уебинар на 11 юни, за да помогне на доставчиците на управлявани услуги да се подготвят по-добре за бъдещи предизвикателства.

Анализирайки резултатите, доставчиците на услуги показаха прекалено голямо търсене на надеждни предложения за сигурност. 97% от анкетираните посочиха важността от гарантирането на минимална загуба на данни или корупция в случай на атака, а 88% от тях заявиха, че трябва да могат бързо да намалят щетите при установени киберзаплахи.

В допълнение, 89% от анкетираните изразиха необходимостта да предлагат услуга, която не повече от антивирусна програма и анти-рансъмуер. Gaidar Magdanurov, Acronis Chief Cyber Officer, коментира, че констатациите са в съответствие с обратната връзка, която компанията е получила през последните няколко години. „Доставчиците на услуги търсят по-висока печалба, избягвайки отлива на клиенти и подобрявайки лекотата на използване на технологичния пакет за своите екипи. 84% от анкетираните в проучването потвърдиха, че е трудно да се работи с различни продавачи и доставчици за всеки аспект на сигурността. Единно, интегрирано решение за киберзащита, вместо множество инструменти като бекъп, антивирусни програми, анти-малуер, оценка на уязвимостта, управление на ъпдейти и други, предоставя всички предимства. Ето защо ние от Acronis виждаме едно бързо приемане на Acronis Cyber Protect от доставчиците на услуги в цял свят. "

Едно от най-новите предложения на Acronis е Acronis Cyber Protect Cloud, който осигурява уникална интеграция на бекъп с пълен пакет с инструменти за сигурност и управление от най-ново поколение. Едно единствено интегрирано решение опростява ежедневните операции за доставчиците на услуги, повишава производителността на техните технически лица и предоставя много по-висока сигурност и надеждност за крайните клиенти. Това позволява да се избегне принудителното прекъсване на работа, което може да доведе до бърз отлив на клиенти.

Спроред проучването, 'намаляването на разходите “е ключов проблем за доставчиците на управлявани услуги. 92% от анкетираните казват, че придобиването на умения и опит за предоставяне на услуги със сигурност е основно бизнес предизвикателство, тъй като много от предлаганите услуги са скъпи и оскъдни.

COVID-19 продължава непрестанно да оказва контрол върху света, което води до най-предизвикателната бизнес среда, която наблюдаваме след Голямата финансова криза от миналото десетилетие и Голямата депресия през 30-те години”, коментира Roy Illsley, анализатор от Omdia и един от водещите автори на доклада. “В тези времена, когато организациите са изправени пред нови заплахи, за които не са подготвени, киберпрестъпността може само да процъфтява. За да се борят с това, доставчиците на управлявани услуги и техните клиенти трябва да имат възможност да прилагат най-подходящите решения за справяне с тези все по-сложни атаки.”

Предизвикателството за доставчиците на управлявани услуги е да разберат риска от продължаване на използването на наследени решения от множество доставчици, за да осигурят защита на своите клиенти. Необходимостта от гъвкави, но интегрирани решения, създадени специално за този пазар, е много голяма в тези времена, изпълнени с предизвикателства.“

Acronis Cyber Protect Cloud, като всички решения на Acronis, е разработена въз основа на петте вектора на киберзащитата - безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS). Киберзащитата, която IDC наричат нова информационна дисциплина, се справя с необходимостта от комбиниране на традиционните подходи за защита на данните и киберсигурността, които исторически са били третирани като отделни практики, за намаляване на риска и посрещане на възникващите предизвикателства, породени от съвременната употреба на данни.

Проучването на Omdia споделя и други гледни точки. Например, то изброява първите три области, които доставчиците на управлявани услуги считат за важни по отношение на създаването на резервни копия и възстановяването, като: възможност за автоматизиране на процеса на архивиране, осигуряване на защита срещу рансъмуер и бекъп на най-популярните SaaS приложения, като Microsoft 365.

Вижте още: