1478688Днес на откриващо събитие бе обявена дългоочакваната за България Програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия", част от норвежкия финансов механизъм. Програмната схема за периода 2014 – 2021 г. е на стойност 28.5 милиона евро.

През новия финансов период в България ще бъдат финансирани проекти на малки и средни предприятия (МСП) в сферата на зелените иновации и бизнеса.

На събитието присъстваха Грете Кристине Одегард,  Съветник по въпросите на Европейско икономическо пространство, Посолство на Кралство Норвегия в Букурещ, г-н Иван Иванов – Директор Дирекция „Централно Координационно Звено“ и Директор „Национално Координационно Звено“ към Министерски Съвет, г-н Туре Ласе Би – Координатор „Европейско Икономическо Пространство“, Дирекция „Бизнес сътрудничество“, Иновация Норвегия, Осло, представители на бизнес клъстъри, браншови организации и предприемачи, управляващи собствен бизнес.

 „Българските фирми, които се развиват в сферата на иновациите и прилагат устойчиви модели на работа ще получат нова възможност за икономическа подкрепа и „привнасяне“ на норвежките добри практики“, заяви г-н Кнут  Рингстад, Програмен директор, отговарящ от норвежка страна за бизнес програмата в България. „Партньорството между двете страни по линия на Норвежкия грантов механизъм е утвърдено, а с настоящата програма се надяваме на нови още по-качествени бизнес взаимоотношения“, допълни г-жа Янчовска, Мениджър на Иновация Норвегия за България.

Повече информация за програмата може да намерите на www.innovationnorway.no/EEA-Norway-Grants/

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...