1525871С инвестицията на новата площадка от 50 000 кв. м в гр. Севлиево ще бъдат изградени 26 500 кв. м закрити производствени площи, които ще включват: модерно оборудвано хале за разкрой и конфекция на полиуретанова пяна; помещения за разширяване на производството на изделия за сън, дома и сезонни продукти; високотехнологично складово стопанство за съхранение на полиуретанова пяна; втори напълно автоматизиран склад тип Radio Shuttle; съвременна административно-битова сграда; машини и оборудване от най-висок технологичен клас.

Това е третият етап от 5-годишния строителен и инвестиционен план на фирмата. За последните 5 години фирмата е направила инвестиции за 41 млн. лв., включващи изграждане на нови производствени сгради, оборудване, складове; инвестиции в безопасни условия на труд и опазване на околната среда, обучение на персонал. Специализираната в изграждането на индустриални сгради Кастело Прикаст отново е изпълнител на строително-монтажните дейности. Компанията беше ангажирана и с предишните два етапа от разширението на Паралел.

„Чрез планираното разширение ще разкрием над 100 нови работни места. Предвиждаме значително увеличение на обема продукция, която се реализира на българския пазар и в Европа, а чрез партнирането с IKEA покриваме и пазарите на Русия, Азия, САЩ и Канада. Всеки един от нашите партньори от страната и чужбина е важен за нас. Считаме, че увеличеният стокообмен с нашите партньори и нарасналите доставки към IKEA са изключително положителен атестат за правилната посока на нашето развитие.“ – споделиха от Паралел. Ритуалната първа копка на новия обект бе направена от собственика на фирмата Йордан Ковачев и инж. Франко Де Капуа, управител на Кастело Прикаст, изпълнител на строителството, в присъствието на областния управител на Габрово Невена Петкова, гости и партньори.

Паралел ЕАД е лидер в производството на полиуретанова пяна, мека тапицирана мебел и матраците НАНИ. С близо 900 души персонал компанията се стреми през 2019 г. да увеличи с повече от 25% оборота си до 90 млн.лв.

Вижте още: