1654864Модернизацията, „облакът“ и качеството и защитата на данните са сред най-важните теми за ИТ и бизнес лидерите през 2020 г.

Progress обяви днес резултатите от тазгодишното си проучване за свързаността на данните. Те показват, че модернизацията на системите, миграцията към „облака“ и качеството и защитата на данните са водещите тенденции и приоритети при управлението на данните през 2020 г. В проучването участват над 1800 ИТ и бизнес специалисти от 13 индустрии по цял свят.

Настоящата криза принуди хората в глобален мащаб да работят дистанционно и изведе свързаността на данните на преден план“, каза Дейвид Лошин, съавтор на тазгодишното проучване и водещ експерт и консултант по качество и управление на данните и BI. „Данните в организациите вече „живеят“ в хибридна среда, включваща локални (on-premises) технологии, множество облачни платформи и SaaS/PaaS решения. Достъпът до тях е по-критичен от всякога. Организациите се нуждаят от фундаментален подход към управлението и свързаността на данните, за да бъдат успешни.”

Според резултатите от проучването:

  • Качеството на данните е от първостепенна важност за бизнеса - 44% от анкетираните са го определили като основно предизвикателство. Това е с 30% повече в сравнение с 2017 г.

  •  Миграцията към „облака“, която вече е важна част от ежедневните бизнес операции, е най-значимият проект за модернизация през 2020 г. Малко над половината от участниците в проучването вече работят или планират подобни инициативи.

  • Хибридната свързаност на данните в реално време става все по-важна за бизнеса. Много организации търсят начини да свържат „облачните“ приложения с локалните технологии за данни зад „защитна стена“, както и с данни от хибридни и „многооблачни“ среди.

  • Разнообразието в системите се нормализира, като над 55% отбелязват, че използват базирани на Microsoft и Linux системи

  • Повече от половината анкетирани, работещи под нормативни изисквания, мигрират своите данни и приложения в „облака“. Това показва, че организациите са преодолели предишните си притесненията за сигурността в „облака“ и защитата на данните.

Свързаността и управлението на данните се развиват с бързи темпове, повлияни от редица бизнес и икономически фактори – нещо, на което сме свидетели и в момента“, коментира Джон Ейнсуърт, старши вицепрезидент за Core Products в Progress. „По време на близо 40-годишната си история Progress постоянно адресира променящите се нужди на индустрията и помага на партньорите и клиентите си успешно да преминат през предизвикателствата като победители и да бъдат готови да се възползват от всяка нова възможност.“

Progress предлага облачни и on-premises решения за свързаност на данните за Relational, NoSQL, Big Data и SaaS източници. С продуктите в рамките на Progress DataDirect организациите могат безпроблемно да свързват всякакви източници на данни („облачни“ или локални) с всяко приложение по сигурен и ефективен начин. Компаниите могат уверено да навигират през хибридната среда на данните и независимо от инфраструктурата да използват данните по най-добрия начин, за да увеличават приходите си и да допринасят за успеха на клиентите си.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...