Виртуалното състезание предизвиква разработчиците да създадат приложения, които ще направят света по-добро място

Progress обяви днес старта на виртуален 6-седмичен хакатон под наслов „The Worthy Web“. Събитието цели да предизвика разработчиците от цял свят да създадат уеб приложения, помагащи на хората да живеят по-добре, да се свързват помежду си и да се справят с трудностите в пандемията и извън нея.   

Хакатонът започва днес и ще приключи на 24 май. Наградният фонд е в размер на 40 000 щатски долара, разпределени в различни категории.

„The Worthy Web“ цели да вдъхнови разработчиците да използват уменията си и силата на технологиите за създаването на приложения, които ще направят света по-добро място“, каза Сара Фаац, директор „Връзки с разработчици“ в Progress. „Без значение дали това са приложения, които помагат на хората да се справят с пандемията, свързват ресторанти с хранителни банки, улесняват достъпа до услуги за хора с различни възможности или всичко останало с мисъл за добро – хакатонът е част от мисията ни да дадем възможност на разработчиците да внесат положителна промяна в обществото или света.“

Желаещите да се включат в хакатона могат да го направят по всяко време в рамките на следващите шест седмици. Изискванията за участие включват приложенията им да допринасят за доброто на обществото и да са създадени с продуктите за разработчици на Progress. Победителите ще бъдат избрани на база на позитивното влияние на приложенията върху света или обществото, качеството на идеята, цялостната разработка, както и начина на използване на продуктите на Progress. Категориите са общо девет, сред които „Най-добро приложение на Telerik UI for Blazor“, „Най-добро приложение на Telerik UI for Angular“ и „Най-добро приложение на KendoReact“.

Победителите ще бъдат обявени на 9 юни.

Заедно с хакатона Progress стартира и седмичен уебкаст „Weekly Worthy Web“, който ще включва практични съвети за създаване на „Worthy Web“ приложения и дискусии на теми като достъпност, преодоляване на несъзнателни предубеждения и етичен дизайн в разработката на приложения. Уебкастът, който ще се излъчва в популярната платформа за видео стрийминг Twitch, цели да внесе дух на отборна работа, споделяне на знания и креативност сред участниците в хакатона.

За повече информация за The Worthy Web и включване в хакатона, посетете https://progress-worthyweb.devpost.com.

Вижте още: