Schneider Electric обяви пускането на първия в сектора модулен център за данни с течно охлаждане EcoStruxure™ All-In-oneSchneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, обяви пускането на пазара на модулен център EcoStruxure с течно охлаждане с модул All-In-One.


Интегриран от Avnet и съдържащ прецизно охлаждане чрез потапяне на шаси, разработено от Iceotope, новият сглобяем модул ще позволи високо изчислителни компютри (HPC) да се използват в EDGE системи с голям интензитет на централни (CPU)  и графични процесори (GPU), както и да бъдат внедрени с по-голяма степен на надеждност в по-неблагоприятни условия и на по-отдалечени места. От производствени и автомобилни предприятия до телекомуникационни, военни, минни, петролни и газови обекти – този продукт, първи по рода си на пазара, дава възможност данните да бъдат обработени по-бързо, по-иновативно и ефективно, както и с по-ниско забавяне.  

Поместено в стандартен 20-инчов ISO контейнер, новото All-In-One решение поема до 60kW IT натоварване и може да достигне IT капацитет до 336kW, когато се предлага като персонализиран продукт. Системата също включва 80kW Galaxy VS трифазово непрекъснато захранване, батерия за автономия на UPS устройството,противопожарна защита, както и резервирана система за охлаждане. Дистанционното управление и наблюдение на физическата средa и на ITоборудването се извършва посредством софтуерa EcoSruxure IT, носител на различни отличия.

Като част от гамата на модулните центрове за данни EcoStruxure сглобяемият модул All-In-One с течно охлаждане предлага бързо, гъвкаво и предсказуемо решение със същото качество и функционалност като на традиционно съоръжение, изградено на място. Така новият център за данни ще бъде проектиран, изграден и инсталиран за значително по-кратко време от необходимото за създаването на традиционенцентър. Цялото оборудване е фабрично инсталирано и тествано, за да осигури устойчива и предвидима производителност с намален риск още от първия ден. 

Повишена сигурност, устойчивост и ефективност с прецизно охлаждане чрез потапяне на шасито:

Проектиран за устойчиви операции, новият All-In-One модул съчетава висока ефективност с ултра ниско енергийно потребление, по-малко от 1,15, като при някои обекти практиката сочи, че може да бъде постигната ефективност на потреблението дори и от 1,03. Използването на течно охлаждане намалява изискванията за климатичните системи, като опростява охлаждащата инфраструктура и елиминира нуждата от вентилатори. Така се постига двойният ефект от намаляването на потреблението на енергия през инфраструктурата, като се предоставя повече мощност за IT натоварването и се щади околната среда. Поддръжката и обслужването също са улеснени чрез премахването на електромеханични устройства, които изискват редовно обновяване и подмяна.  

При използването на Iceotope Ku:l 2 течно охлаждане на шасито, интегрирано със стелажната система NetShelter с течно охлаждане на Schneider Electric, IT оборудването от критично значение е напълно изолирано от околната среда и се охлажда прецизно чрез потапяне в запечатан корпус, който не пропуска прах, газове и влажност. Защитено от нежелан достъп, мрежовото оборудване е осигурено с допълнително ниво на физическа и I/O свързана сигурност.

„Днес търсенето на най-мощните централни и графични процесори се е увеличило на практика във всяко IT приложение, докато в същото време конкуренцията за пространство се развива много бързо“, посочва Робърт Бънгър, програмен технологичен директор в Schneider Electric. „Новият модул за сглобяеми центрове за данни с течно охлаждане All-In-One отговаря на необходимостта от използването на изчислителни мощности с интензивно натоварване в компактна, сигурна и специфична за локално разпределените мрежи среда, която може да бъде внедрена почти навсякъде само за шест седмици.”

Повишена надеждност и видимост и в най-отдалечените места:

• Проактивен мониторинг и мениджмънт с EcoStruxure IT Expert, отворен,оперативно съвместим и съвместим с 3-ти производители софтуер за управление на инфраструктурата на центрове за данни (DCIM) на Schneider Electric за EDGE, Distributed IT и центровете за данни. За повече информация посетете www.schneider-electric.com/ecostruxure-it и изпробвайте EcoStruxure IT Expert безплатно за 30 дни.

• Повишена надеждност чрез EcoStruxure Asset Advisor, услуга за дистанционно наблюдение посредством облачни услуги, която наблюдава, диагностицира неизправности и проследява проблемите на обектасвоевременно и ефективно.
• Advanced Out of Band Management (OOBM), осигурен от едноплатков компютър на Avnet MaaXBoard с интерфейс за приложно програмиране (API) за управление на IT оборудването дори когато сървърите са изключени или са престанали да реагират.

По-рано тази година Schneider Electric обяви партньорство с Iceotope и Avnet, което позволява сървъри от корпоративен клас от редица производители на оборудване да бъдат интегрирани с прецизна охлаждаща инфраструктура с потапяне на шаситооще преди внедряването, което увеличава скоростта и удобството при инсталирането и намалява рисковете при полево инсталиране на сървърното оборудване.

За да научите повече за новия център за данни с течно охлаждане на Schneider Electric, моля, посетете уеб страницата.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...