Schneider Electric представя Easy Micro Data Centers, микроцентрове за данни, осигуряващи достъпност, надеждност и максимална скоростПредлагат се серии за стандартни IT среди и за търговски обекти

• Лесни за поръчка и монтаж с доставка само за 4-6 седмици
• Лесни за управление и безопасно наблюдение с Network Management и софтуерните опции на EcoStruxure™
 
Schneider Electric ™, лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, обяви, че разширява гамата Micro Data Center с въвеждането на серията Easy Micro Data Center за стандартни IT среди и търговски обекти. Easy Micro Data Centers са проектирани да съдържат и доставят цялата необходима инфраструктура за поддръжка на приложенията за локално разпределени системи (edge computing), като съчетават скорост, надеждност и достъпност. Освен това микроцентровете за данни Easy имат мрежова свързаност с удобно уеб-базирано дистанционно наблюдение и включват допълнителни опция за платформата EcoStruxure IT на Schneider Electric, осигурявайки сигурност, информация в реално време и пълна видимост от всяка локация.

Микроцентровете за данни Easy на Schneider Electric са съвместими с наскоро лансираните ракове и шкафове Easy. Предварително интегрирани на фабрично ниво и изпратени директно до обекта, те се предлагат в комплект с гамата Easy UPS от непрекъсваеми източници на захранване на Schneider Electric, както и със захранващите разпределителни блокове (PDU) от серията Easy, сензори за околната среда и прецизно охлаждане. Тяхното високо ниво на предварителна интеграция и тестване улеснява фазите на проектиране и внедряване, като дава възможност на доставчиците на IT решения, системните интегратори и дистрибуторите с добавена стойност (VAR) да изпълнят спецификациите и да доставят Easy Micro Data Centers до обекта в рамките от 4 до 6 седмици. Това ги прави идеални за бързо внедряване в компаниите, които акцентират върху гъвкавост, надеждност, цена и бърза реакция.

Прецизно проектирани и надеждни локално разпределени системи

Предвид техния размер и интегриран дизайн микроцентровете за данни Easy могат да бъдат внедрени рентабилно във всяка локално разпределена система или IT локация.. Проучванията, подробно описани в Бяла книга № 233 на Schneider Electric, установиха, че микроцентровете осигуряват спестяване на разходи между 42% и 48% в сравнение с традиционното централизирано съоръжение. Моделите Easy Micro Data Center C-Series се предлагат в затворени шкафове за полуконтролирани, търговски обекти като стандартен офис или бизнес помещение. Easy Micro Data Center S-Series включва вентилирани шкафове за безпроблемна интеграция в стандартни IT среди като мрежови и сървърни помещения.

„Днес устойчивостта, ефективността и скоростта на внедряване са основни съображения за разгръщането на физическата инфраструктура“, посочва Роб МакКернан, старши вицепрезидент Secure Power Europe в Schneider Electric. „Възможността за разгръщане на технологичните ресурси на всяко място предлага на бизнеса голяма гъвкавост, но изисква да гарантираме, че решенията са надеждни и отговарят на спецификациите и бюджета. С вграден софтуер за управление, позволяващ дистанционно наблюдение през облака, Easy Micro Data Centers предлагат интелигентни решения за улеснено управление в множество обекти с локално разпределени системи. Те предоставят на клиентите оптималното съчетание от надеждност, достъпност и гъвкавост.“

Основните предимства на серията

• Бързина, надеждност и достъпност: С доставка в рамките на 4-6 седмици Easy Micro Data Centers са центрове за данни, интегрирани със захранващи и охлаждащи инфраструктурни компоненти, и могат да бъдат внедрени бързо с до 48% по-ниски разходи.

• Гъвкавост и лесно инсталиране: Easy Micro Data Centers са подходящи за приложения с ниска латентност в сферата на банкирането и финансите, търговията на дребно, местното самоуправление, здравеопазването, хотелиерството и образованието.

• Софтуерни и дигитални услуги: Предлагаме поддръжка на дистанционното наблюдение и управление чрез отличеното с награди приложение на Schneider Electric EcoStruxure IT, базирано на облачен софтуерен пакет като опционална конфигурация.

• Допълнителни функции за сигурност: Микроцентровете за данни Easy се предлагат в комплект с наблюдение на околната среда и физическа сигурност, за да предоставят защита срещу неоторизиран достъп.

Моделите  от сериите S и C на Easy Micro Data Center от Schneider Electric са достъпни в избрани страни чрез партньорите, IT дистрибуторите и интеграторите на компанията, както и директно от Schneider Electric.

За да научите повече за гамата Easy Micro Data Center на Schneider Electric, посетете страницата „Решения за центрове за данни EcoStruxure“ тук.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...