Теленор посреща нови петима участници по програмата за хора с увреждания Open MindПетима нови служители по програмата за хора с увреждания Open Mind ще започнат работа в Теленор България. Това обяви днес главният изпълнителен директор на Теленор г-н Майкъл Фоли.

На специално организираното събитие присъства още главният директор „Човешки ресурси“ на компанията г-н Брад Библоу, а официален гост бе заместник-министърът на труда и социалната политика г-жа Деница Сачева. „За нас в Теленор, програмата Open Mind е свързана с осигуряване на равни възможности, а не с имиджа ни или спестяване на средства.

Не ползваме нито данъчни облекчения, нито други финансови облаги от инициативата. Провеждаме я, защото вярваме, че е необходима и ценна за всички – за компанията, участниците и обществото като цяло.

Изключително щастлив съм, че други организации вече проявиха интерес към програмата и очаквам скоро още компании да последват примера ни.“, заяви г-н Фоли. „През миналата година дадохме началото на Open Mind в България и обратната връзка, която получихме както вътре в компанията, така и извън нея, е много позитивна. Първите петима участници са част от екипа ни повече от година и ежедневно доказват, че притежават силни качества и умеят да допринасят за успеха на организацията.

За мен е удоволствие днес да приветствам новите ни петима колеги по Open Mind и да им пожелая много успех и положителни емоции в Теленор“, каза г-н Библоу. „Тази програма е изключително важна и положителна, защото съчетава в себе си на първо място политиката за социалното включване на хората с увреждания, която трябва да минава именно през заетостта, на второ място - корпоративната социална отговорност и на трето - борбата с предразсъдъците, която е изключително необходима за българското общество.

Според мен, тази борба е едно от първите условия, за да имаме общо социално и обществено благополучие. Поздравявам Теленор за тази инициатива. Надявам се, че и други работодатели ще приемат това предизвикателство, което им беше отправено.“, каза г-жа Сачева. Инициативата Open Mind дава възможност на хора със затруднения да повишат квалификацията и конкурентоспособността си чрез работа в компанията. Участниците в тазгодишното издание ще се присъединят към дирекциите „Човешки ресурси“, „Потребителски и SOHO маркетинг“, „Администрация“ и „Грижа за клиента“. Те ще работят по конкретен проект за период от 2 години, а Теленор ще им осигури отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение.

През този период, участниците ще могат да обогатят знанията и уменията си, да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор и да натрупат опит и увереност. След приключване на участието си, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор и глобалната инициатива на Теленор Груп Open Mind. Миналата година компанията посрещна първите петима участници в програмата, които работят в дирекциите „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“.

Вижте още: