За Деня на София се очаква да бъде пуснат в експлоатация участъкът от метрото „бул. „Цариградско шосе“ – жк „Дружба“ – Летище“, каза кметът на Столична община Йорданка Фъндъкова. Тя допълни, че строежът на метрото се развива много добре и в скоро време повече от 330 хил. души ще могат да използват линията.

„Вече знаем ефектите от метрото – няма никакво съмнение в тях. Така че нашата задача е да се работи бързо. Очаквам през септември вече изцяло да бъде приключено полагането на релсовия път“, допълни кметът.
Директорът на „Метрополитен“ Стоян Братоев е обещал за Деня на София през септември да се премине с дрезината по този участък. „Важното е да се спазват тези срокове, да се спазва качеството и мисля, че тук нещата вървят съвсем в график“, каза още Фъндъкова.

Тя заяви, че строежът продължава, като продължението на втората линия на метрото от метростанция „Джеймс Баучер“ до ул. „Сребърна“ ще започне на първи август, след два дни. Участъкът ще е дълъг 1,3 км и с още една метростанция на ул. „Сребърна“ и това ще доведе до затруднения в движението на бул. „Черни връх“.

„Искам да предупредя хората и да ги помоля за търпение. Около година, до следващата есен, постепенно и поетапно ще се променя движението от едното платно в другото, няма да се спира окончателно засега, а ще има стеснение“, обясни Фандъкова. По думите й, останалите, които преминават през бул. „Черни връх“, ще трябва да използват алтернативни трасета.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...