За новия си завод „Биовет“ избра система за енергиен мениджмънт на Schneider ElectricИновативното решение е EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане

За свръхмодерния си ферментационен завод за фармацевтични продукти и фуражни добавки в гр. Пещера „Биовет“ АД се довери на Schneider Electric за внедряване на система за енергиен мениджмънт. Става дума за EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане, внедрена през 2019. Тя е специално създадена за осигуряване на качествено електрозахранване на съоръженията и непрекъснатост на работните процеси с критично значение. Високотехнологичното решение на Schneider Electric осигурява максимална оперативна ефективност чрез мониторинг на електроенергийната мрежа в реално време.

Високата степен на дигитализация и автоматизация в производството става все по-актуален процес в кризисната ситуация, свързана с COVID-19. Благодарение на най-ново поколение технологии и двете партниращи си компании продължават работа при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки на правителството и оказват подкрепа на своите служители и местните общности в Пещера (където е заводът на „Биовет“) и Пловдив (където се намира умната факрика за прекъсвачи на Schneider Electric).

Системата за енергиен мониторинг на EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане повишава сигурността и безопасността на хората и активите оптимизира надеждността и непрекъсваемостта на захранването; подобрява на ефективността на процесите и постоянно следи за качеството и потреблението на енергия, както и за съответствие с изискванията. Инсталираното от Schneider Electric оборудване включва сухи трансформатори Trihal, КРУ SM6, разпределителни табла ниско напрежение Prisma, устройства за компенсация на фактора на мощността Varset и шинопроводи Canalis.

По своята същност EcoStruxure™ на Schneider Electric е IоТ плaтфopмa. Нейният сoфтyep oптимизиpa вътpeшнитe пpoцecи чpeз пocтoяннo cлeдeнe нa ĸaчecтвoтo и пoтpeблeниeтo и дaвa възмoжнocт зa aĸтивeн ĸoнтpoл. Платформата работи нa тpи нивa – от една страна това са oтдeлнитe ycтpoйcтвa, втopoтo ca пo-cлoжнитe cиcтeми, ĸoмyниĸaциятa и yпpaвлeниeтo, a тpeтoтo ниво ca oблaчнo-бaзиpaнитe peшeния, ĸoитo пoзвoлявaт дa ce cъбиpaт и aнaлизиpaт дaнни. Последното е от особено значение при вземане на peшeния зa бизнeca и изготвянето на точни прогнози за циĸъла нa eĸcплoaтaция и пoддpъжĸa.

От „Биовет“ отбелязват, че Schneider Electric е стабилен партньор на компанията, а продуктите на френския гигант покриват най-високите международни стандарти. Изразена е още и увереност в дългогодишния живот на доставеното електрическо оборудване, както и задоволство от възможностите за развитие на системите за електрозахранване и енергиен мениджмънт. С днешна дата за всяко модерно производствено предприятие е стратегически важно вграждането на иновативни продукти, позволяващи да се мисли за прехода към дигитализация на системи и процеси. Именно такова решение е Системата за енергиен мониторинг EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане на Schneider Electric, внедрена във ферментационния завод в гр. Пещера.

За новия си завод „Биовет“ избра система за енергиен мениджмънт на Schneider Electric

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...