Започна фермерското изложение в Пловдив

Кметът на район „Северен“ в Пловдив Венцислава Любенова и председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов откриха изложението на местни млечни и фермерски продукти, което се провежда на бул. „Марица“ 81 до парк „Моливчетата“. Събитието продължава и утре (18 май). Двамата разгледаха изложението и обърнаха внимание на всеки земеделски производител. Инициативата е национална и се провежда в различни български градове с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.


Производителите споделиха с кмета, че предлагат редки продукти с контролирано и високо качество, които не се намират в големите вериги и магазини. Много от продуктите са сертификати за натурално производство и подкрепени с лабораторни анализи за съдържание. Според фермерите най-подходящата формула за популяризиране на продуктите им е организирането на именно такива пазари и места за директна продажба с подкрепата на общините и държавата.

Кметът на район „Северен“ Венцислава Любенова заяви, че местните фермери могат да разчитат на подкрепата на общината за развитие на дейностите си и директните продажби на потребителите.

Започна фермерското изложение в Пловдив

Вижте още: