Какво ще стане след разпродаването на петролните резерви в САЩ

Политиките на Байдън успяха да сринат стратегическият петролен резерв на САЩ до най-ниската му стойност от предишната Студена война насам.

Докато е недалновидно да унищожаваш запасите си в отчаян опит да потиснеш цените на петролните продукти и да спечелиш следващите избори, действията на демократите стигат до комичен абсурд - част от стратегическият петролен резерв на САЩ е изнесена към Китай. Втората по големина икономика в света от години е стратегически противник на САЩ и е подложена на санкции от нея.

По-важното за потребителите е, че разпродаването на петрол от американския резерв рано или късно ще спре. Това е особено вярно при текущия темп на източване на 1 млн. барела петрол дневно. Когато това се случи и предвид невъзможността на водещите производители да добиват повече, ценовият спад от началото на юни ще е временен феномен, а дизелът и бензинът ще останат скъпи.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...