Keppel MET Renewables разширява портфолиото в Италия

Базираната в Швейцария инвестиционна платформа за възобновяема енергия Keppel MET Renewables придоби 100% дял в проект за развитие на соларна енергия в Апулия, Италия.

Keppel MET Renewables (KMR), съвместно предприятие на базираната в Швейцария MET Group и базираната в Сингапур Keppel, завърши покупката на 100% дял във фотоволтаичен проект в Южна Италия. С инсталирана мощност от 38 MWp и общо производство на енергия от приблизително 63 GWh годишно, след построяването си слънчевата електроцентрала ще генерира енергия, еквивалентна на тази за повече от 20 000 италиански домакинства.


Проектът е в ранен етап на развитие, като се очаква да достигне готовност за изграждане през 2025 г. и да започне търговски операции през 2026 г.

KMR е утвърден играч на италианския пазар на възобновяема енергия със съществуващ портфейл от над 200 MWp соларни проекти на ранен и среден етап в Южна Италия, които се очаква да бъдат пуснати в търговска експлоатация през следващите няколко години.

"Това е още една стъпка към решителната цел на MET Group за постигане на портфейл от възобновяеми енергийни източници с инсталирана мощност от 2 GW до 2026 г. и очакваме да се случат още много такива“, заяви Бенджамин Лакатош, Председател и главен изпълнителен директор на MET Group. „Насочваме се към по-нататъшен растеж на вятърните и соларните проекти в Европейския съюз, като придобиваме активи по цялата верига на стойността: инвестиции на зелено, готови за изграждане проекти, както и инвестиции върху съществуващи промишлени площадки”, допълни той.

"Keppel е доволна, че KMR разширява географското си присъствие в Европа, ускорява растежа на портфолиото си от възобновяеми енергийни източници и допринася за напредъка на енергийния преход в Европа“, заяви Тан Бун Ленг, Член на борда на директорите на подразделението Keppel Infrastructure и Управляващ директор на KMR за проекти, верига на доставките и безопасност и околна среда. „Завършването на последното придобиване на KMR е още една стъпка напред в разширяването на присъствието на компанията в процъфтяващия сектор на възобновяемите енергийни източници в Западна Европа, който включва и други пазари, сред които Франция, Германия, Португалия и Испания”, допълни още Ленг.

KMR разработва и изгражда географски и технологично диверсифициран портфейл от действащи и готови за изграждане активи за възобновяема енергия от фотоволтаични и наземни вятърни електроцентрали, като играе активна роля в европейския енергиен преход.

 

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...