Международната ядрена агенция инспектира напредъка на Бангладеш

Бангладеш се стреми към постоянно подобряване на ядрената и радиационна сигурност, обобщава екип на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ), който бе на посещение в страната. В първата мисия IRRS (Комплексна оценка на регулиращата инфраструктура) в Бангладеш участваха 16 експерти от Канада, Египет, Франция, Индия, Великобритания и САЩ. Те посетиха изследователският реактор TRIGA, инсталацията за преработка и съхранение на радиоактивни отпадъци към Агенцията за регулиране на атомната енергия на Бангладеш, Института за ядрена медицина и площадката на изграждащата се АЕЦ „Рупур“.

След предложенията за подобрения мисията на МААЕ изтъква разработване на национална политика и стратегия за безопасност в съответствие с принципите на международната агенция и обновяване на нормативно-правовата база в областта на радиационната безопасност.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...