САЩ поддържат курс към намаляване на парниковите емисии

Американската администрация публикува доклад, в който се очертават приоритетите за постигане на нулеви емисии до 2050 г. Това включва и финансиране от над 1,5 милиарда долара за усъвършенстване на инсталации и модернизиране на инфраструктурата в националните лаборатории.

Докладът на Белия дом определя пет приоритета за намаляване на парниковите емисии с 50- 52% до 2030 г. и нулеви емисии до 2050 г. Те са ефективно отопление и охлаждане, нулеви емисии в авиацията, както и в енергомрежата и електрификацията, ядрена енергия, която да бъде конкурентна по стойност, разработване на индустриални продукти и горива без емисии и кръгова икономика.

Финансирането ще ускори текущите проекти в националната лабораторна инфраструктура, в това число модерни научни компютърни изследователски съоръжения, ядрена физика, термоядрен синтез, изотопни изследователски инсталации и други.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...