Швейцарската енергийна компания MET Group навлиза на френския пазар

Интегрираната европейска енергийна компания MET Group обяви навлизането си и на френския пазар чрез дъщерно дружество, базирано в Лион, MET France. Antargaz предостави на MET управлението на портфолиото си от клиенти на електроенергия и природен газ от 01.10.2023 г.

С дъщерни дружества в 14 европейски държави и търговска дейност на 30 национални газови пазара, MET Group продължава да разширява своето присъствие в Европа с официалното откриване на френското си дъщерно дружество MET France.

Преломната стратегия на MET, която ще позволи на клиентите да имат контрол върху енергийния си бюджет чрез оптимизирани инструменти за управление, ще бъде ръководена от новоназначения главен изпълнителен директор на MET France Джовани Капорале.

По повод новината Бенджамин Лакатош, председател и главен изпълнителен директор на MET Group, заяви: "Навлизането на пазара във Франция бележи нов етап в развитието на Групата, която днес се нарежда сред най-динамичните европейски играчи на енергийния пазар. Ние увеличаваме конкуренцията на френския пазар, като даваме възможност на клиентите да се възползват от индивидуални оферти."

"С MET Франция самостоятелно заетите лица, микробизнеси, малки и средните предприятия могат да станат пълноправни участници в своя енергиен бюджет и да влияят върху целия процес. За нас е важно клиентът да бъде преместен в центъра на всяко предложение", коментира Джовани Капорале, главен изпълнителен директор на MET France.

Подробности за офертите и стратегията на MET France ще бъдат представени през септември 2023 г.

Вижте още: