Австрийски дизайнер с награда Red Dot Design ще е основен лектор на Годишната конференция на БКДМП

Събитието, което ще се проведе на 25 ноември в Боровец, е най-голямото за браншовете дървообработване и мебелно производство

Австрийският дизайнер Кристиан Крьопфел ще бъде основен лектор на Годишната конференция на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП), която ще се проведе на 25 ноември в хотел „Рила“, к.к. Боровец. Той притежава над 40 награди за дизайн, сред които престижните Red Dot Design Award, A'Design Award, German Design Award, European Product Design, SIT, IDA и др. Крьопфел е завършил архитектура в Техническия университет във Виена, учил е също във Висшето училище по архитектура Ла Вилет, Париж и в Икономическия университет във Виена. Преподавател е в Университета по приложни науки във Винер Нойщат, Австрия.

Крьопфел е куратор и автор на дизайна на над 50 експозиции, изложения и архитектурни събития. Сега подготвя мащабна изложба Sustainable Design 2023 по повод най-голямото търговско изложение във Виена "Living & Interior“. Най-новото му начинание е в тандем с Andrés Fredes - първата колекция от мебели с нулев въглероден отпечатък за бранда Guut GmbH. Специално за Годишната конференция Крьопфел ще изнесе лекция точно на тази актуална тема: въглеродно неутрални изделия от дървесина.

В конференцията ще се включи и друг интересен лектор - интериорният дизайнер Мелтем Караоглу, която е партньор и дизайн директор на британската компанията Casalia Design. Тя притежава 8 г. опит в сферата на архитектурата, маркетинга и управлението на производствени процеси. Експерт е в 3D визуализирането и създаването на мебели от среден и висок клас. Темата на презентацията на Караоглу на 25 ноември ще бъде с фокус върху износа на мебели за Великобритания и изискванията, на които трябва да отговарят те.

На конференцията ще бъдат представени още актуални данни за производството и потреблението на мебели, актуална статистика за вноса и износа на местно и европейско ниво, съвременните изисквания в дизайна, тенденциите в развитието на бранша пред следващите години, постиженията и добрите практики за българската и чуждестранна индустрия.

Ще бъдат обсъдени и предизвикателствата, пред които са изправени компаниите от двата сектора: трудностите със снабдяване с дървесина, повишаващите се цени на енергийните източници, липсата на добре обучени кадри и необходимостта от повишаване на квалификацията на служителите.

В рамките на най-големия форум за индустрията ще се проведе тържествена церемония по връчването на Годишните награди на БКДМП. Призовете ще отличат компаниите-членове на БКДМП за техните постижения и заслуги за развитие на сектора. По време на събитието ще бъде отбелязан и друг важен за Камарата повод - 30-годишен юбилей.

Сред основните партньори на Годишната конференция на БКДМП са: Ready EHSsp (служба по трудова медицина), ВИА ЛОГИСТИК (компания за транспорт, логистика и спедиция), Електросаунд (вносител на "Premium" серията уреди за вграждане на AEG и ELECTROLUX), timber-B2B.bg (нова интернет базирана платформа). Медиен партньор на събитието е списание „Мениджър“.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...