Най-голямата инвестиционна сделка в офисния сектор за последните три години в българия вече е фактНЕМСКАТА SAP, СВЕТОВЕН ЛИДЕР В БИЗНЕС СОФТУЕРА, КУПИ ОФИС СГРАДАТА PARK LANE OFFICE CENTER

SAP купи новопостроената клас А офис сграда Park Lane Office Center. Това е най-голямата инвестиционна сделка в офисния сектор в България за последните три години.
 
Park Lane Office Center е с площ от 34 800 кв.м, от които 11 етажа и 2 подземни нива. Сградата се намира в района на шопинг мол „Парадайз център“, ул. „Сребърна“ 16.

Park Lane Office Center бе завършена през юни тази година и в нея вече се помещава централата на „Алианц България“, които събраха на едно място повече от 600 свои служители от 9 различни локации.
 
Healthy building
Сградата е проектирана и изпълнена според най-високите международни стандарти в сектора. Съвременните технически системи, използвани при изграждането на сградата, позволяват достъп на големи количества пречистен свеж въздух в офис помещенията. Внедрена е и специална технология за UV дезинфекция на въздуха. Тези и други спецификации превръщат имота в healthy building и осигуряват комфортна и безопасна работна среда на всички служители и клиенти на Park Lane Office Center.

„Местоположението на сградата и отличната транспортна обезпеченост привлякоха вниманието ни към Park Lane Office Center. Високото качество и иновативните технологии на строителството допринесоха за финалното решение за покупка на сградата. Пожелаваме си все повече успехи и иновации в новия ни офис!“ сподели Радослав Николов, изпълнителен директор на развойния център SAP Labs България.

„Мисията на Park Lane Developments е да създава офиси, които вдъхновяват. Щастлива съм, че за втора поредна година знаковата сграда, която построихме, оглавява класациите за най-голяма сделка в различни категории. В края на 2020 г. подписахме договор с „Алианц“ за наем на 6000 кв.м. Това беше най-голямата сделка за миналата година на наемния пазар на офис площи в България.“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments.
 
Отговорност за бъдещето

„Социалната отговорност е много важна за нас. Инвестирахме в изграждането на част от улица, която свързва ул. „Сребърна“ и ул. „Филип Кутев“ и я дарихме на Столична община. Облагородихме и зеления парк от 4000 кв.м до имота, като засадихме дървета, добавихме пешеходни алеи, осветление и пейки. Тези промени правят района много по-приятен за обитаване,“ допълни тя.

Екипът на Park Lane Developments остава ангажиран със сградата като пропърти мениджър и ще продължи да се грижи както за цялостната ѝ поддръжка и управление, така и за компаниите, които я обитават.

Най-голямата инвестиционна сделка в офисния сектор за последните три години в българия вече е факт

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...