Тобо Груп: Дружба е сред кварталите с най-голям потенциал в София

Проектът на компанията „Дружба Метро” спечели наградата за жилищен „Имот на годината”.

Проект на строително-инвестиционната компания Тобо Груп, спечели приза за жилищен „Имот на годината” в осмото издание на Годишните награди на Imoti.net. Общо 80 представители премериха сили в 9 категории за постижения в имотния сектор. Проектът „Дружба Метро”, грабнал признанието, се отличава с дискретно осветена фасада, озеленена среда . Имотите в него са с високо ниво на функционалност и предлагат комфортна среда на живот, благодарение на което 95% от жилищата са купени с цел собствено ползване.

„Още когато проектирахме сградата, целяхме всеки купувач да има желание да живее в нея, затова и само 5% от апартаментите бяха купени с инвестиционна цел. Двустайните жилища в проекта са по-големи от традиционния имот с една спалня и с площ 45 кв. м, който сме свикнали да виждаме. Щастливи сме, че проектът се реализира толкова бързо – всички имоти в него бяха разпродадени още преди Акт 16. Вярвам, че сме допринесли и за подобряването на общия облик на квартала”, казва Георги Шопов, управител на Тобо Груп.

„Дружба Метро” се състои от шест етажа с два входа и общо 58 апартамента. Има разрешение за ползване от 2022 година. Повечето жилища в сградата са двустайни и са до 70 кв. м, а тристайните имоти са с площ от около 90 кв. м. Парапетите на външната фасада са решени с LED ленти и придават деликатна светлина и естетика на сградата, без да нарушават комфорта на живущите. Към всяка жилищна единица има прилежащ гараж или паркомясто.

Тобо Груп: Дружба е сред кварталите с най-голям потенциал в София

Дружба се нарежда сред софийските квартали с най-голям потенциал през последните години, коментира още Георги Шопов. Интересът към района се определя от наличието на добра транспортна инфраструктура, в т.ч. метро, както и от множеството незастроени зелени площи. Не без значение е и достъпността на имотите в квартала, както и близостта до магазини, детски площадки и учебни заведения. За последната година цените на жилищата в района са нараснали с около 17%.

„По отношение на интереса на купувачите, Дружба се нарежда веднага след Младост, тъй като цените на имотите там са все още по-ниски. В същото време това е един от най-неуплътнените райони в столицата, има широки зелени пространства, но са нужни подобрения в инфраструктурата и облика на сградите. Надявам се да допринасяме и занапред този облик да се подобри”, коментира още Шопов.

Тобо Груп: Дружба е сред кварталите с най-голям потенциал в София

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...