Банка ДСК стана най-добрата банка в България за 2021 г. в конкурса на специализираното британско списание юромъниЗа пети път Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България”  в авторитетния конкурс „Награди за отлични постижения”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.

Банка ДСК получи високото отличие и тази година, след наградите през  2013,  2014 г., 2016 г. и 2017 г. Изданието оценява участниците в конкурса на база постиженията, иновациите и представянето им в последните дванадесет месеца. Освен стандартните показатели като размер на печалбата, качество на активите, възвръщаемост на активите и на осреднения капитал, при избора на Банка ДСК за най-добра банка в България решаваща роля има способността й да демонстрира растеж, по-доброто представяне спрямо конкурентните банки и умението й да се адаптира в среда на променящи се пазарни условия и клиентски потребности. Политиката на банката във връзка с Ковид-19 също е изиграла ключова роля при избора Банка ДСК за най-добра банка в България.

„Изключително сме удовлетворени от получената награда. За нас тя е не само признание за труда ни след интеграцията с Експресбанк да утвърждаваме банката като пазарен лидер във всички сегменти. Наградата е преди всички признание за това, че в предизвикателната ситуация в последната година и половина проявихме изключителна гъвкавост и жизненост, и  успяхме да защитим интересите на нашите клиенти, следвайки заложените стратегически цели. Тя е доказателство, че вървим в правилната посока“, заяви главният изпълнителен директор на Банка ДСК Тамаш Хак-Ковач при приемане на наградата.

Победителите в престижните награди се избират в резултат на стриктен подбор след осъществен  от експертния екип на Юромъни  целогодишен мониторинг на глобалната банкова и инвестиционно банкова индустрия.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...

Покрай новините за невъзможността за съставяне на редовно правителство, продължаващата войната в Украйна и други кризи, като че ли никой не обърна...