Екипът на Банка ДСК дари 24 904 лева в подкрепа на хората от наводнените села в община Карлово

Днес служителите на Банка ДСК дариха 24 904 лева, за да окажат навременна подкрепа на засегнатите хора от наводнените села в региона на Карлово. 

В допълнение, регионалният екип на банката, в партньорство с МВР и Община Карлово, съдейства на клиенти от региона, които сазагубили документите си за самоличност или дебитните си карти по време на бедствието.

Много се гордеем с нашите колеги! Знаем колко е важна бързата реакция и навременна подкрепа при подобни бедствия. Затова, в партньорство с Фондация BCause и съвместно с всички хора от нашия екип се обединихме, за да окажемпомощ на засегнатите от наводненията хораКато служители на голяма компания осъзнаваме отговорността, която имаме към обществото“, коментира Гергана Бендурска, директор „PR и комуникации“ в Банка ДСК.

Чрез платформата „Банка ДСК Помага“ и в партньорство с Фондация BCause, средствата са разпределени поравно за две каузи:

Помощ за хората от наводнените села в община Карлово (platformata.bg)

250 домакинства са засегнати след предизвиканата от пороите в Карловско трагедия - селата Слатина, Богдан, Каравелово, Столетово, Войнягово, Розино. 

Доброволци от Фондация „Заедно напред – Розино“ на място подпомагат хората,преживяващи непознато до момента бедствие – разрушени пътища, мостове, затрупани дворове, животни и посеви, прекъснато водоснабдяване и електричество.  

Фондация „Заедно напред – Розино“ се занимава с хуманитарни дейности, чрез които подпомага най-бедните деца, семейства и самотни възрастни хора в Община Карлово. В региона на пострадалите от пороите села работят от 2016 г., познават хората и проблемите и се ползват с доверието им. 

В момента доброволци на фондацията помагат и разчистват домовете и дворовете на пострадалите хора, носят вода и храна с малкото получени дарения. 

Средства са нужни веднага за осигуряване на продукти от първа необходимост за пострадалите – вода и храна, които трудно достигат до крайните махали и квартали.

След разчистване, фондацията ще започне да подпомага хората със строителни материали да възстановят домовете си.

ПОМАГАМЕ! Кампания в помощ на хората, пострадали  потопа в Карловско (platformata.bg)

На 02.09.2022 г. порой от 190 литра на кв.мразруши домовете, съдбите и подредените животи на стотици наши сънародници в Карловско.Наводнени къщи, дворове, загубен поминък, домашни животни и посеви, обзавеждане. Водата отнесе жилищата и надеждите на стотици български семейства

В момента хората разчистват жилищата си от калта, от която трябва да изградят живота си наново

Чрез настоящата кампания се събират средства, с които да се закупят домакински електроуреди и мебели на пострадалите семейства и да се подкрепят родителите, чиито ученици трябва да започнат училище.

Кампания ПОМАГАМЕ! се осъществява в партньорство от три граждански организации - фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Национална асоциация на доброволците в Република България, които обединяват усилия в комуникацията, събиране на информация за нуждите на терен и решенията за разходването на средствата.

Повече информация за платформата „Банка ДСК Помага“: ДСК Помага начало (dskbank.bg)

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...