Generali избра Манлио Лостуци за Регионален мениджър за Централна и Източна Европа

Generali избра Манлио Лостуци(ManlioLostuzziза Регионален мениджър за Централна и Източна Европа. Неговото назначение влиза в сила от 1 септември.

Регионът е част от Международното бизнес звено на Групата, ръководено от 
Главния изпълнителен директор Хайме Анчустеги (JaimeAnchústegui). Назначението на Лостуци идва след като през юни Generali обяви промени в структурата си в подкрепа на приоритетите в стратегическия план “Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа”. Новата организационна структура включва разширяването на Международното бизнес звено и присъединяването на регионаЦентрална и Източна Европа към него.

След тези промени Международното бизнес звено, ръководено от Хайме Анчустеги, ще бъде разделено на три подрегиона:

• Азия с ръководител Роберт Леонарди(Robert Leonardi);

• Централна и Източна Европа с ръководител МанлиоЛостуци;

• 
Средиземноморие и Латинска Америка с ръководител Сантяго Вила(SantiagoVilla).


Манлио
Лостуциима над 30 години опит в застрахователния сектор, като той се присъединява към AssicurazioniGenerali през 1986 г. През годините преминава през различни позиции в Групата. Лостуци е завършил специалност “Статистика, актюерство и икономически науки” в университета в Триест. През 2019 г. той беше избран за Главен изпълнителен директор на подразделението Generali Corporate & Commercial, а от 2022 г. е ръководител на GBL Insurance TechnicalCoordination.

Хайме Анчустеги, Главен изпълнителен директор на Международното бизнес звено на Generali, коментира: “Международното бизнес звено на Generali вече включва региона на Централна и Източна Европа. Тази промяна ще стимулира координацията и оперативната синергия между отделните пазари.Същевременно ще подкрепи изпълнението на приоритетите на стратегическия план “Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа”. Манлио ще допринесе с доказан опит и експертиза, които са от ключово значение в светлината на настоящата икономическа и социална ситуация. Те са важни и за постигането на нашите стратегически цели”.

Манлио Лостуци ще остане на позицията на Главен изпълнителен директор на Generali GlobalCorporate & Commercialдо второ нареждане.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...