Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева е новият председател на Управителния съвет на Асоциация на банките в БългарияГ-жа Диана Митева, изпълнителен директор, член на Управителния съвет и ръководител на направление „Банкиране на дребно“ в Банка ДСК, беше избрана за председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ). Досега г-жа Митева заемаше длъжността заместник-председател на Управителния съвет на АББ.

„За мен е чест, че заедно с колегите от новоизбрания Управителен съвет ще имаме възможност да продължим успешната работа на Асоциацията, като отстояваме стабилността на банковата система в страната и ролята на банките като предпоставка за устойчив икономически растеж. Ще продължим да работим за доброто име на банковата система като фактор за заслуженото доверие и стабилност в сектора”, с тези думи г-жа Митева благодари на членовете на УС на АББ за гласуваното доверие.

Диана Митева е един от най-уважаваните банкери в страната, с над 25 години опит на високи мениджърски позиции в различни банки. Тя e чacт oт Управителния съвет нa  Бaнĸa ДCK пoвeчe oт 17 гoдини, ĸaтo oт 2003 г. е изпълнителен директор „Корпоративно банкиране и Трежъри“, а от март 2006 г. е изпълнителен директор и pъĸoвoдитeл нa нaпpaвлeниe „Бaнĸиpaнe нa дpeбнo“. Също така, г-жа Митева е председател на Съвета на директорите на ДСК Дом, зам.-председател на Надзорния съвет на ДСК Управление на активи и председател на Надзорния съвет на ДСК Мобайл, дъщерни компании на Банка ДСК, както и член на УС на Сдружение „Дамски форум“.

Под нейно ръководство се извършват успешните и мащабни проекти в Банка ДСК - „Частно банкиране“ и Retail Bank of the Future. Тя има значителен принос и за успешната интеграция на Експресбанк с Банка ДСК през май миналата година. Носител е на престижната унгарска награда „Андраш Фай“. През 2009 и през 2017 г. е удостоена с отличието „Банкер на годината“ и е лауреат на авторитетната награда за банково управление „Атанас Буров“. Кавалер на Националния орден за заслуги на Франция.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...