Милена Вукотич е новият Главен риск директор и Член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначаването на Милена Вукотич за Член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и Главен риск директор. Назначаването ѝ е одобрено от БНБ/ЕЦБ и е вписано в Търговския регистър по партидата на банката.

Милена Вукотич има богат опит в областта на риск мениджмънта и финансите. Завършва Икономическия факултет на Белградския университет през 2002 г. с най-високо отличие и има диплома по Финанси и банково дело, след което получава магистърска степен в престижната програма Scuola di Amministrazione Aziendale, Университета на Торино и Белградската банкова академия.


Професионалната ѝ кариера в банковия сектор започва през 2003 г., а през 2012 година се присъединява към УниКредит Груп като ръководител на отдел „Управление на риска“ в УниКредит Лизинг Сърбия. След девет месеца тя е назначена за Член на Управителния съвет на УниКредит Лизинг и Главен риск директор. През май 2015 г. тя поема позицията Директор на отдел Специални корпоративни кредити в УниКредит Банк Сърбия. През ноември 2019 г. Милена става ръководител на отдела за Регулативен контрол на банката, като управлява екипа до септември 2021 г., след което поема ролята на Член на Управителния съвет и Главен риск директор на УниKредит Банк Сърбия.

„Назначаването на Милена Вукотич за Главен риск директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк е важна стъпка към затвърждаването на високите стандарти в управлението на риска и финансовата стабилност за клиентите и партньорите на банката. Със своите знания и експертиза тя ще има съществен принос за поддържането на стабилността и успешната дейност на банката в променливата финансова среда“, коментира Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Милена е и Член на Надзорния съвет на УниКредит Банк Словения и Председател на Надзорния съвет на УниКредит Лизинг Сърбия, а отскоро е Член на Надзорния съвет на УниКредит Лизинг в България.

 

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...

Покрай новините за невъзможността за съставяне на редовно правителство, продължаващата войната в Украйна и други кризи, като че ли никой не обърна...