ОББ получи награда за най-добри устойчиви проекти на форум, организиран от FI-Compass, ЕИБ и ЕК

Най-мащабният форум за финансови инструменти в Европа събра представители от 16 страни членки на ЕС

ОББ бе отличена с награда за успешна реализация на финансови проекти за градско развитие по ДЗЗД „Фонд за устойчивите градове“ по програма „ДЖЕСИКА ІІ“ в рамките на FI Campus 2023. Събитието се проведе от 13 до 15 март в Брюксел и събра 400 практици и експерти от 16 страни членки на Европейския съюз. Ежегодният форум се организира от FI-Compass, Европейската инвестиционна банка и Европейската комисия. Тази години събитието премина под наслов „Финансови инструменти в променящи се времена“ (Financial instruments in changing times) с фокус върху финансирането на устойчиви проекти.

ОББ бе отличена сред 11 кандидати от различни страни от Европейския съюз, като признанието е доказателство за успешното реализиране на проектите ѝ по ДЗЗД „Фонд за устойчивите градове“. „Фондът за устойчивите градове“ цели да подпомогне икономическото и градското развитие в България чрез реконструкция на училища и театри, реновация на паркове и други проекти, за да направи градовете по-устойчиви, като използва по възможно най-добрия начин местни и ресурси на ЕС чрез различни финансови инструменти. На форума FI Campus 2023 присъстваха представителите на ОББ - Йордан Йорданов и Весела Петкова от отдел „Проектно финансиране“ в компанията, като Весела Петкова бе почетен гост на домакините.

FI-Compass е платформа, предоставяща консултантски услуги във връзка с финансови инструменти под споделено управление на ЕС. Инициирана е от Европейската комисия в партньорство с Европейската инвестиционна банка. Платформата подпомага управляващите органи на ЕС със споделено управление, като предоставя практическо ноу-хау и възможности за обучение относно финансови инструменти.

ОББ получи награда за най-добри устойчиви проекти на форум, организиран от FI-Compass, ЕИБ и ЕК

Вижте още: