ОББ стартира предлагането на Систематичен инвестиционен план изцяло дигитално чрез ОББ МобайлЗаявяването на инвестиционен план вече се е случва изцяло през телефона на потребителите само за минути
 
В унисон със стратегията си за ускорено дигитализиране на основни банкови и застрахователни продукти и услуги Обединена българска банка (ОББ) разширява портфолиото си от крайни процеси, извършвани през мобилното приложение ОББ Мобайл, като добавя уникалната за България възможност за сключване на Систематичен инвестиционен план (СИП) изцяло чрез приложението.

В условията на изменящи се спестовни продукти все повече хора търсят алтернативи. За тези, които биха желали да опитат най-актуалното и в глобален мащаб решение – инвестирането, съществува възможност и то изцяло дигитална. Чрез Систематичен инвестиционен план в ОББ Мобайл клиентите инвестират редовно малки регулярни суми, а в дългосрочен план получават възможността да изпълнят желана цел или просто да натрупат спестявания, които да ползват в момент на нужда.

Систематичният инвестиционен план се предлага за физически лица, изцяло дигитално, като към момента те могат да инвестират във фонд ОББ Екпертийз Динамичен Балансиран с възможността сами да преценят каква сума да заделят месечно, без да затрудняват ежедневието и комфорта си на живот. Функционалността стартира с възможност за инвестиции както в лева, така и в евро.

Освен самото закупуване на СИП в ОББ Мобайл потребителите получават и редица други функционалности – наред със следенето на направената инвестиция, както и статус на съществуващия си портфейл по всяко време и директно в телефона си, те имат възможност за промяна в размера на месечната вноска, избраната дата на инвестиране (удържане на избраната сума), както и сметка, от която се събират вноските – всичко директно през ОББ Мобайл и техния телефон.

Заявяването на Систематичен инвестиционен план е поредната иновативна функционалност, която ОББ добавя към възможностите на ОББ Мобайл, сред които вече фигурират възможността потребителите да станат клиенти на банката, изцяло дигитално, без нужда от посещение в клон. След като свалят ОББ Мобайл и изберат да станат клиент на ОББ през този канал наред с възможността да заявят своя СИП, потребителите получават възможност още за кандидатстване за потребителски кредит изцяло онлайн; онлайн разплащания в лева и валути с пръстов отпечатък за по-голяма сигурност (или лицево разпознаване) между свои сметки, към трети лица, към бюджета; следене на баланс и движения, филтриране по собствени критерии, превалутиране и бъдеща дата на плащане; заявяване на дебитна карта и кредитна карта, включително промяна на клон за получаването им; откриване на депозит; блокиране и активиране на карти в реално време; разсрочване на покупки с кредитна карта на 3, 6, 9 и 12 вноски; регистриране и безплатно плащане на битови сметки; предварително одобрен потребителски кредит мОББи като постоянна оферта на разположение при нужда; сключване на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“, закупуване на всички видове винетки и други.

Вижте още: