Пощенска банка и ClaimCompass с дигитално решение за защита на правата на потребителите при проблемни полетиПартньорството с технологичната компания е част от стратегията на банката за внедряване на иновации и развитие на бизнес средата

Пощенска банка сключи ново стратегическо партньорство в интерес на своите клиенти – с ClaimCompass, българска технологична компания, която защитава професионално правата на пътниците при проблем с полета им вместо тях.

От него могат да се възползват картодържатели на кредитни карти от банката, която единствена на пазара предлага иновативната услуга. Само за тях се предлага и ексклузивна възможност –да подадат заявка за проследяване на бъдещ полет и в случай че с него има проблем, ClaimCompass осъществява контакт с клиента и го информира за следващите стъпки за подаване на иск и получаване на обезщетение. 

Партньорството с иновативния финтех се вписва в цялостната стратегия на Пощенска банка за развитие на бизнес средата у нас и целенасочената ѝ инвестиция в подкрепа на перспективни идеи, стартиращи компании и хората в България. ClaimCompass е технологичен стартъп, създаден през 2015 г. Опитът на основателите ѝ показва, че потребителите често не са наясно със законовите възможности да потърсят компенсации в случай на проблеми с авиопревозвача, и затова компанията предлага професионална защита на правата им. До момента, ClaimCompass е обработила над 100 000 иска за обезщетения и изплатила над 7 милиона евро в обезщетения за своите клиенти. Все повече хора се доверяват на компанията, която обработва средно над 5 000 иска на месец.

Сътрудничеството с ClaimCompass е част от концепцията на Пощенска банка да добавя стойност за своите клиенти и да им предоставя атрактивни допълнителни услуги към продуктите, които предлага. Благодарение на него картодържателитес кредитни карти на банката получават шанс по-добре да защитят правата си при пътуване, като контактуват с компанията изцяло онлайн, и да получат до 600 евро обезщетение при възникнал проблем, което е изключително удобство при все по-нарастващия брой полети. 

„Основният ни стремеж е да осигуряваме все по-добро потребителско изживяване и много допълнителни бонуси към модерните си финансови продукти и иновативен начин на обслужване. Кредитните ни карти се налагат като все по-предпочитан начин за разплащане при пътуване, тъй като са удобни и предлагат много различни преференциии отстъпки, включително атрактивна програма за лоялност – „Моите награди“ (My rewards). Стартираме партньорството си с ClaimCompass, за да могат ползвателите на нашите кредитни карти да имат още по-висока сигурност при пътуване, като от една страна, използват различните възможности, които кредитните карти на банката им предоставят, а от друга –си гарантират компенсация при проблем с полета“, коментират от Пощенска банка.

„За нас е удоволствие да си партнираме с Пощенска банка в услуга на потребителите. Целта ни е всеки техен клиент, използвал кредитната си карта при покупка на самолетен билет, да се информира за правата си и да е наясно към кого да се обърне, за да получи своето обезщетение, в случай че полетът му закъснее или бъде отменен“, споделят от ClaimCompass.

За да се възползват от услугите на ClaimCompass, клиентите трябва да подадат искза закъснял или отменен полет, или да заявят проследяване на бъдещ полет през специалната секция на сайта на Пощенска банка. Скоро те ще могат да се възползват от тях и през EVA – първият кредитен банков чатбот, достъпен 24/7 във Facebook Messenger. Всяко подаване на иск за обезщетение в системата е безплатно, като ClaimCompass взима комисиона само при успешно получена от клиента компенсация. За картодържателите на Пощенска банка със среден и висок клас кредитни карти –Visa Gold, Visa Premium, Mastercard World и Mastercard World Premium, тази комисионна ще бъде по-ниска от стандартната. Процесът по обезщетяване на пътниците, с който ClaimCompass изцяло се ангажира, отнема между 4 и 8 седмици освен в случаите, когато се стига до съд. 

Повече информация за услугата може да откриете на страницата на Пощенска банка в специално създадената секция:

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...