Признанието идва за седма поредна година от сп. Global Custodian −престижното световно издание за капиталови пазари, управление на активи и инвестиционна дейност 

За седма поредна година Пощенска банка е определена за топ попечител в България от сп. Global Custodian (www.globalcustodian.com). Изданието посочва: „Този доставчик на попечителски услуги продължава да впечатлява. Подобен резултат е много над както пазарните, така и глобалните средни нива и банката трябва да се гордее с резултатите си.“

След проведено от страна на списанието проучване сред институционални клиенти на банката Пощенска банка получава числови оценки по-високи както от средните за пазара на попечителски услуги в България, така и от останалите конкуренти, участвали в състезанието.

Финансовата институция е с дългогодишни традиции в предоставянето на попечителски и депозитарни услуги на местни и чужди институционални клиенти, които представляват важна част от родния капиталов пазар. Вече 14 години банката инвестира активно в иновативни технологии и развитие на професионализма на екипа, за да откликне на постоянното развитие в тази област, както и на очакванията на своите клиенти. 

Пощенска банка обслужва най-голям брой български договорни фондове, като е и ексклузивен представител на един от най-големите европейски депозитари Clearstream Banking Luxembourg. 

В днешно време добре познатите финансови инструменти като акции, облигации и дялове например се съхраняват или разменят чрез записи в електронни регистри. В този смисъл, депозитарната функция е една много важна част от дейностите на капиталовия пазар, при която банката се явява в ролята на пазител на активите на инвеститорите и защитник на техните интереси. Чрез изградени връзки с партньори Пощенска банка може да предложи достъп не само до родния капиталов пазар, но и до над сто други от целия свят.

Global Custodian е най-престижното световно списание в областта на попечителските услуги, известно със своите годишни проучвания, които се приемат като бенчмарк за сектора. 

Вижте още: