1474135Месец преди старта вече има записани 152 отбора от над 52 компании в най-голямото издание на корпоративната щафета до момента

152 отбора от над 52 компанииса регистрирани до момента в петото издание на междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run, което ще се проведе на 3 юни (неделя) от 10 часа в Бизнес Парк София. Очаква се това да е най-мащабното издание на корпоративната щафета, организирана за поредна година от спортен клуб „Бегач“ и Пощенска банка. 

Най-големият тиймбилдинг в България включва три състезания в едно събитие. Postbank Business Runпредлага на отбори от по четирима души да изпробват своята издръжливост и екипен дух в щафетно бягане от общо 16 км. Към бегачите ще се присъединят и деца на възраст от 4 до 16 г. в надпреварата Kids Run, която се извършва с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics. За втора година ще се проведе и състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash, което ще се състои непосредствено преди основното състезание. Всички желаещи фирми могат да запишат своите отбори на сайта на събитието: www.businessrun.begach.comдо 27 май (неделя) или докато се достигне максималния брой от 300 отбора.

Състезанието е чудесна възможност компаниите да включат в тиймбилдинг свои служители, заинтересовани от здравословния начин на живот. Според регламента отборите от 4 човека могат да бъдат смесени – от мъже и жени, подобно на екипите, в които работят ежедневно. Всеки състезател трябва да измине 4 км преди да предаде IAAF сертифицирана алуминиева щафетна палка на свой колега. Времето на бегачите се засича с електронен чип, закрепен за състезателния номер. След като и последният състезател избяга своя 4-и км се отчита общото време на отбора. 

30% от таксите за участие на отборите на компаниите отново ще бъдат дарени по проекти на фондация „Сийдър“ за организиране на трудотерапия за деца и младежи с увреждания и по проект на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания. 

През 2017 г. в корпоративната щафета на „Бегач“ и Пощенска банкасе включиха 250 отбора от 120 компании или общо 1 000 състезатели, като бяха събрани 13 000 лева в подкрепа на двете благотворителни каузи. Победител в състезанието стана отборът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” с рекордното време от 56 минути и 47 секунди. Специалната награда на Пощенска банка „Най-бърз дамски отбор“ за втора поредна година бе за 4 дами от екипа на компанията SAP. Postbank Business Run бе и сред номинираните проекти в годишните награди на Българския дарителски форум през 2017 г.

1474135-1 

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...